LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
HNK poziva

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu prvi put priprema Fašnički koncert

Kako je Antonin Dvořak uglazbio život kao karneval i jesu li urotnici iz Verdijeva Krabuljnog plesa zalutali u plesnu Quadrillu Johanna Straussa?

Kako je Antonin Dvořak uglazbio život kao karneval i jesu li urotnici iz Verdijeva Krabuljnog plesa zalutali u plesnu Quadrillu Johanna Straussa?

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu prvi put u 1)łprogram uvodi Fašnički koncert. Time obilježava tradiciju karnevala koju uvodi u prostor teatra.

Dana 16. veljače u 19,30 sati moći ćete vidjeti raznolikost plesa i glazbe u karnevalskom duhu, i to pod ravnanjem maestra Nikše Bareze, a u režiji i koreografiji Staše Zurovca.

Kako je Antonin Dvořak uglazbio život kao karneval i jesu li urotnici iz Verdijeva Krabuljnog plesa zalutali u plesnu Quadrillu Johanna Straussa? Možemo li se uz Huapango svi zajedno maskirati u vesele Meksikance ili ćemo se radije ogrnuti u Gershwinovo plavo

Uz Orkestar Opere Hrvatskoga narodnog kazališta, birane soliste, plesače i Livija Badurinu kao vodiča kroz igru skrivanja i otkrivanja, Fašnički koncert pokušat će odgovoriti baš na ova pitanja. Možete ponijeti i masku, a možete i vlastito lice.

Solisti su Kristina Kolar, Ljubomir Puškarić i Davor Radić, a za klavirom je Dalibor Cikojević. Autor teksta je Branimir Pofuk, a producent i oblikovatelj scene Žorž Draušnik.

Nastupaju plesni parovi Rebecca Smith i Adam Harris, Cristiana Rotolo i Duilio Ingraffia te Mutsumi Matsuhisa i Hassan Awad.

Na programu su sljedeći brojevi:

1. Antonín Dvořák: Karneval, koncertna uvertira Op. 92

2. Johann Strauss: Krabuljni ples (Quadrilla na teme iz opere Krabuljni ples G. Verdija)

3. José Pablo Moncayo: Huapango (orkestralna fantazija)

4. George Gershwin: Porgy And Bess (ulomci iz opere)

– Summertime
– I Got Plenty O’Nuttin
– Bess, You Is My Woman
– It Ain’t Necessarily So

5. George Gershwin: Rapsodija u plavom

Cijene ulaznica možete provjeriti na stranicama HNK.

FOTO: WIKIPEDIA