LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Humanitarna pomoć

HNK pokrenuo cool kampanju: Posjetitelji mogu na predstavu sa Šprajcom, Vakulom, Gobcem i drugim poznatima

– Svi ljubitelji kazališta moći će od 1. ožujka svakoga dana na Facebook stranici Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu licitirati za jednu od 20 poznatih osoba. – pojasnili su pokretači akcije.

– Svi ljubitelji kazališta moći će od 1. ožujka svakoga dana na Facebook stranici Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu licitirati za jednu od 20 poznatih osoba. – pojasnili su pokretači akcije.

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu u partnerstvu s Hrvatskom lutrijom pokrenulo je inovativnu akciju za pomoć Petrinji pod nazivom Kazalište sa srcem. U njenu sklopu spaja 20 osoba iz javnog života, ljubitelje kazališta i novu predstavu Revizor, dramsku inačicu kultnog Gogoljevog romana, pri čemu prikuplja novac za popravak uređaja bolnice u Petrinji, koji su oštećeni u potresu.

– Svi ljubitelji kazališta moći će od 1. ožujka svakoga dana na Facebook stranici Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu licitirati za jednu od 20 poznatih osoba. Osoba koja u roku od 24 sata ponudi najvišu cijenu te iznos uplati na poseban žiro račun, tu osobu će izvesti 25. ožujka na izvedbu predstave Revizor u jednu od loža. – pojasnili su iz HNK-a Zagreb.

Intendantica Dubravka Vrgoč istaknula je:

– Kazalište je dužno uvijek imati zadaću preispitivanja vraćanja duga društvu, a ovakva akcija u svakom segmentu kako je postavljana vodi tome. Zaista mi je drago da smo i u ova teška vremena dali priliku za pomoći onima koji nas trebaju i danas i da omogućujemo zajedništvo jer pomoći mogu svi. 

Izrazila je i zadovoljstvo što se akciji kao partner pridružila upravo Hrvatska lutrija:

– Poznato je kako je kako je 1834. godine prvo kazalište u Zagrebu izgrađeno novcem koji je bio dobitak na lutriji. Danas, 187 godina kasnije s Lutrijom na ovaj način pomažemo da se potresom razrušeno područje ponovno sagradi uz pomoć svih ljubitelja kazališta.

Navela je da je glavna poruka projekta kako ljudi u Petrinji ni danas, više od dva mjeseca od potresa, nisu zaboravljeni.

Sanjin Španović, direktor konzultantske tvrtke koja vodi ovaj projekt, izjavio je da je nakon razrade cijele ideje, obrativši se intendantici Dubravki Vrgoč, shvatio da kuca na otvorena vrata.

– Njezina vizija kazališta za sve objedinjena je u ovom projektu. Posebno je bilo lijepo vidjeti spremnost svake od tih poznatih osoba da se pridruže projektu. – ispričao je.

Ana Jazić, voditeljica Službe za korporativne komunikacije i društveno odgovornog poslovanja Hrvatske lutrije, istaknula je zadovoljstvo što tvrtka može sudjelovati u ovoj akciji:

Stiže financijska pomoć za studente s područja pogođenih potresom


– Kazališnu scenu i Hrvatsku lutriju povezuju neraskidive veze. Osim činjenice da je prvo kazalište u Zagrebu izgrađeno novcem od dobitka na lutriji, važno je naglasiti kako priređivanjem igara na sreću, između ostalih, Lutrija financira humanitarno djelovanje i kulturu. Upravo su ta dva područja spojena ovom akcijom. 

Naglasila je kako će predstavu tu večer gledati i 30 zaposlenika Lutrije s područja Petrinje i okolice koji su doživjeli potres

– Nadamo se da će se im ovo biti večer opuštanja i zabave te prilika da barem na kratko zaborave na teške trenutke. – dodala je.

Akciji se odazvala glazbena diva Tereza Kesovija koja je priznala da je i sama volontirala u Petrinji nakon potresa.

– Divan je osjećaj pomagati ljudima i uvijek se odazovem ovakvim akcijama. Apeliram na ljude koji imaju, ali zaista imaju financijskih mogućnosti pomoći, da pomognu –  jer neopisiv je osjećaj i ogromno zadovoljstvo kada usrećite drugog čovjeka. Dobro je činiti dobro. – zaključila je.

Među poznatima koji su se odazvali akciji i za čije će se društvo u loži HNK licitirati jesu: Dario Šimić, Boris Jokić, Joško Lokas, Stjepan Božić, Davor Gobac, Tihomir Ladišić, Zoran Šprajc, Morana Zibar, Tereza Kesovija, Gabi Novak, Krešimir Međeral, Zoran Vakula, Matija Đulvat, Zlatan Zuhrić Zuhra, Ana Begić Tahiri, Nina Violić, Nives Zeljković Celzijus, Domagoj Jakopović Ribafish i drugi.
FOTO: MARA BRATOŠ