LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Europski projekt

HDLU je i ove godine dio mreže CreArt: projekt vrijedan gotovo 2 milijuna kuna

CreArt okuplja 13 europskih gradova s ciljem razmjene iskustava i dobre prakse za poticanje suvremene umjetnosti.

CreArt okuplja 13 europskih gradova s ciljem razmjene iskustava i dobre prakse za poticanje suvremene umjetnosti.

I ove godine je Hrvatsko društvo likovnih umjetnika (HDLU) dio mreže CreArt – istaknutog europskog projekta koji okuplja 13 europskih gradova srednje veličine s ciljem razmjene iskustava i dobre prakse za poticanje suvremene umjetnosti, piše Hina.
 


VEZANO: Prekrasan primjer održive izložbe na ovom Kampusu



Europska komisija je odlučila podržati novo trogodišnje poglavlje CreArt 3.0 (#CreArt3) s 1.9 milijuna eura – s prvim aktivnostima HDLU započinje već u siječnju ove godine. Njihov angažman u projektu koji se naslanja na CreArt 1.0 i 2.0, iznosi 229.940 eura, od čega je 137.964 eura osigurano iz EU sredstava.
 

Edukativni programi


HDLU će u sklopu projekta provesti edukativne programe za djecu školske dobi kroz svoje manifestacije Bijenale slikarstva i Zagrebački salon. Također će dovesti suvremenu umjetnost u poslovne prostore kroz program Takeover, organizirati lokalne seminare za jačanje stručnih znanja umjetnika.

Osim toga, kroz program Karas + Kvart redefinirati i stvarati novi kulturni identitet četvrti u kojoj je Galerija Karas, te provoditi rezidencijalni program De/konstrukcija slike za hrvatske i umjetnike iz mreže u Leipzigu.

Više od 39 javnih događaja


Projekt CreArt provodi se od 2012. godine s ciljem pružanja bolje podrške umjetnicima, menadžerima u kulturi, industriji i široj javnosti. Partneri ovog projekta dolaze iz svih dijelova Europe – provest će se 45 rezidencijalnih programa u 15 gradova, održat će se više od 39 javnih događaja za proslavu Europskog mjeseca kreativnosti, 13 obrazovnih programa za jačanje kreativnosti i znanja o suvremenoj umjetnosti, 18 Street Art festivala i drugo.
FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA