LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Dubrovniku

Prekrasan primjer održive izložbe na ovom Kampusu

Blagdanski uređaj postignut je uz pomoć živih biljaka koje će se kasnije vratiti u rasadnike – pogledajte kako izgleda ova predivna izložba.

Blagdanski uređaj postignut je uz pomoć živih biljaka koje će se kasnije vratiti u rasadnike – pogledajte kako izgleda ova predivna izložba.

Zimsko doba na Sveučilištu u Dubrovniku ove će godine obilježiti cvijeće. Iako je zima, kampus odiše živim cvijećem zahvaljujući Odjelu za umjetnost i restauraciju UNIDU i Zavodu za mediteranske kulture UNIDU.

Kampus je ukrašen ne samo živim biljkama, već i vrijednim artefaktima – tri Bambina koji ne služe samo kao dekoracije, već se vežu uz dubrovačku tradiciju štovanja djeteta Isusa u božićno vrijeme. 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by UNIDU (@sveucilisteudubrovniku)

 

„Bambini su nastali kroz tri različita razdoblja te su izrađeni u tri različite tehnike. Voštani Bambino iz zbirke sestara Anćela s kraja 19. stoljeća ima oči od staklene paste, drveni polikromirani i pozlaćeni Bambino iz privatne zbirke nastao krajem 18. stoljeća, dok je Bambino iz župe Presvetog Spasitelja u Mokošici izrađen polovicom 18. stoljeća tehnikom carta pesta s očima od staklene paste.“ – stoji u objavi Sveučilišta.


Nakon završetka izložbe, biljke će se vratiti na svoja mjesta u rasadniku i još dugo uljepšavati kampus.
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA