LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Izložba u Galeriji Modulor

FOTO: Fotografije koje prikazuju vodu na različite načine – svakako pogledajte

– Ove godine 28 fotografa prikazuje vodu isključivo u realnim uvjetima. – ističe Luka Mjeda, Sekcija za fotografiju ULUPUH.

– Ove godine 28 fotografa prikazuje vodu isključivo u realnim uvjetima. – ističe Luka Mjeda, Sekcija za fotografiju ULUPUH.

U Centru za kulturu Trešnjevka / Galeriji Modulor u četvrtak, 19. ožujka 2020, u 19 sati postavlja se izložba VODA. Inicijatori su i nositelji izložbe Sekcija za fotografiju ULUPUH-a i Rotary Club Zagreb Medvedgrad, a sudionici su članovi Sekcije za fotografiju ULUPUH-a.

– Voda je jedna od osnova postojanja života na Zemlji. Ne samo što čini velik dio naše planete i našeg bića te što bez nje fizički ne možemo preživjeti, voda je naša radost i tuga, inspiracija i motivacija, tj. naša prošlost, sadašnjost i budućnost. Na ovogodišnjoj izložbi VODA 2020 članovi Sekcije za fotografiju Hrvatske udruge likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti (ULUPUH) i osmu godinu zaredom fotografijom prikazuju nove slike te životno važne supstance. Ove godine 28 fotografa prikazuje vodu isključivo u realnim uvjetima: prikazana je u tekućem i čvrstom stanju; tekuća ili zamrznuta kao snijeg/led; u dvije tehnike – crno bijelo i u boji; ograničena ili kao veliko prostranstvo; u detaljima, kao rijeka ili more; sa živim bićem ili bez... Kad pomislimo da smo sve vidjeli, razveseli nas mnoštvo novih neviđenih motiva s vodom. – ističe Luka Mjeda, Sekcija za fotografiju ULUPUH.

Ulaz je na izložbu besplatan, a moguće ju je pogledati do 2. travnja 2020.
FOTO: ROBERT MARTIN