LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Završio filmski festival u Supetru

„Fajrunt" proglašen najboljim kratkometražnim filmom Brač Film Festivala

Film „Ničije dijete" zatvorio je drugi Brač Film Festival, koji se ove godine može pohvaliti s 1500 posjetitelja i ponudom od 14 filmova.

Film „Ničije dijete" zatvorio je drugi Brač Film Festival, koji se ove godine može pohvaliti s 1500 posjetitelja i ponudom od 14 filmova.

U subotu je završio drugi po redu Brač Film Festival. Preko 1500 posjetitelja tri je dana moglo uživati u četrnaest filmskih projekcija, kao i u popratnom programu. Na zadnji dan festivala kratkometražni je film Fajrunt proglašen najboljim u konkurenciji, a film Ničije dijete zatvorio je festival. 

S obzirom da je Fajrunt proglašen najboljim filmom u jedinom kompetitivnom programu festivala, direktor festivala Bruno Mustić redateljici Mileni Grujić, producentici Jovani Jovičić i glumici Ivani Borojević uručio je nagradu. Konkurencija Fajruntu bili su Cvijeće, Piknik, Paraliza, Igra malog tigra, Silje, Montilmon i Djevojke. Drugi i treći najbolje ocijenjeni filmovi bili su Igra malog tigra Jasne Nanut i Cvijeće Judite Gamulin.

Glavni program festivala okončao je film Vuka Ršumovića Ničije dijete, koji je dobio nagradu publike Raro Video te nagradu kritike na Venecijanskom filmskom festivalu 2014. godine Festival je imao čast ugostiti producenta filma Miroslava Mogorovića, koji je poručio publici:

– Iznimno mi je drago da moj film zatvori ovako lijep festival s energijom i budućnošću. Film Ničije dijete uradio sam u koprodukciji s mojom kolegicom Ankicom Jurić Tilić, koja je svojim filmom Zvizdan otvorila BFF te tako ovo smatram divnim zatvaranjem festivalskog kruga, koji je s ovim filmom trajao gotovo dvije godine

Ničije dijete možda nije toliko svjež na filmskoj sceni, no neupitno je da je ostavio posjetitelje bez daha svojom impresivnom pričom. U njoj glavnu ulogu ima divlji dječak koji je odrastao uz vukove u planinama Bosne i Hercegovine. Kasnije ga šalju u sirotište u Beograd, gdje se prvi put upoznaje s civilizacijom. Iako se počeo uklapati, čemu se gotovo nitko nije nadao, bio je prisiljen vratiti se u Bosnu zbog izbijanja rata.

Producent Miroslav Mogorović, FOTO: Toma Kezić

Drugo izdanje festivala prošlo je odlično. Ni bura, ni tehnički problemi drugog dana za vrijeme projekcije kratkometražnih filmova nisu previše omeli zainteresirane u posjeti festivalu. Nadamo se da će za koju godinu Brač Film Festival imati još bogatiju ponudu i još više posjetitelja, jer gledanje odličnih filmova u predivnom ambijentu zaslužuje gledati više od 1500 ljudi.

FOTO: DUJE MILIŠA