LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Glazbena nagrada

Domaći dečki koji su osvojili srca regije službeno proglašeni bendom godine

– Ovo nam je definitivno najveći mogući vjetar u leđa za nastavak karijere. – dečki nisu mogli sakriti svoje veselje.

– Ovo nam je definitivno najveći mogući vjetar u leđa za nastavak karijere. – dečki nisu mogli sakriti svoje veselje.

Pogled na nekoliko proteklih tjedana za grupu Pravila Igre označio je brzi sprint prema regionalnim glazbenim uspjesima. Nakon nekoliko godina na domaćoj glazbenoj sceni ovaj se bend isprofilirao kao jedan od najuspješnijih pop bendova aktualne hrvatske glazbe, a tome u korist govori niz nagrada koje su mu priskrbili slušatelji, ali i glazbena struka.

Pravila Igre domaća su grupa godine!

Upravo su radijski urednici, odabirom njihove pjesme u domaćem radijskom eteru, zaslužni za jedno od najvrjednijih priznanja u njihovu radu – nagradu za grupu godine Pod nazivom Top.HR Music Awards, prošloga tjedna Hrvatska diskografska udruga i RTL televizija uručili su Pravilima Igre nagradu na temelju radijskoga emitiranja njihova singla Još si sve u meni u 2019. te potvrdili kako njihova popularnost raste iz dana u dan. Nagrada je javnosti predstavljena u subotu na malim ekranima.

– Pravila Igre su bend godine! Moramo priznati da nam ova rečenica i dalje izgleda nestvarno, pogotovo kada smo svjesni u kakvom društvu nominiranih smo se našli. Hvala našim autorima Sonji i Miri Buljanu te svim radijskim urednicima koji nas podržavaju od samih početaka. Ovo nam je definitivno najveći mogući vjetar u leđa za nastavak karijere. – dečki nisu mogli sakriti svoje veselje.

Singl pod nazivom Još si sve u meni djelo je cijenjenih domaćih autora – bračnoga para Buljan iza kojeg stoji niz uspješnica. Sonja i Miro Buljan zaslužni su za mnoge popularne hitove ovoga benda, zahvaljujući kojima su dečki iz Pravila Igre zaslužili pažnju i izvan granica Lijepe naše, točnije u susjednoj Sloveniji, Srbiji te Bosni i Hercegovini.

– Hvala radijskim urednicima što su prepoznali trud i ogromnu ljubav koja stoji iza ove pjesme, kao i sinergiju benda i nas autora bez čega bi sve bilo mnogo teže. Hvala dečkima na povjerenju od prvog dana i vjeru u nas i naš rad. Mi smo tu da uložimo svoje srce, a oni da ožive našu emociju kroz svoju strast, energiju i istu takvu ljubav prema glazbi. Ono što nas iznimno veseli je to što najbolje tek dolazi! – poručili su Sonja i Miro Buljan.

U konkurenciji za brojne glazbene nagrade...

Dolazi li zaista ono najbolje ili su Pravila Igre već na stazi najboljih? Na ovo pitanje odgovara činjenica da nagrada za grupu godine čini tek nastavak niza koji su ovi momci započeli još prošle godine Veliko priznanje za njihov rad u 2019. čini i nagrada Cesarica – najveća domaća glazbena nagrada koju je izglasala upravo publika, a koju je grupa dobila za hit mjeseca studenog za pjesmu Samo zbog nje nastalu u suradnji s EFZG-om.


Vezano: VIDEO: Evo što povezuje dečke iz grupe Pravila igre i studentice EFZG-a


U društvu najboljih domaćih, ali i regionalnih glazbenika, ova se grupa našla i nominacijom za regionalnu nagradu MAC (Music Awards Ceremony). Upravo tom prilikom u siječnju ove godine Pravila Igre nastupila su pred prepunom Stark Arenom u Beogradu.

Recept za uspjeh skriven u dosad neviđenim projektima na našem području

Važna odrednica njihova uspjeha krije se u tendenciji za stvaranjem novih glazbenih projekata na radost brojnih domaćih ljubitelja glazbe. Još prošle godine iznenadili su svoju publiku velikom 3D turnejom u Hrvatskoj i Sloveniji, a do kraja godine osmislili su i projekt u suradnji s Ekonomskim fakultetom u Zagrebu koji je uključio više od 1000 studenata zagrebačkog Sveučilišta.


Vezano: Sasvim neobičan ponedjeljak na Ekonomskom fakultetu – studenti snimili spot zajedno s bendom Pravila igre


U 2020. godini Pravila Igre svoju će glazbu predstaviti pod okriljem GEMA Produkcije, a nove će hitove stvarati u Red CARPETU, novom glazbenom studiju koji će uskoro otvoriti vrata brojnim regionalnim stvarateljima glazbe. Ni to nije sve, kažu, jer u planu je i novi album koji će javnost upoznati na jedan ponovno specifičan način, kakav dosad još sigurno nisu imali priliku.

FOTO: DARIO LEPOGLAVEC