LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Veliko priznanje

Dario Cebić postao član Europske akademije znanosti i umjetnosti

Profesor Cebić iza sebe ima vrhunske rezultate na svjetskom nivou, uključujući nagrade na najvećim svjetskim natjecanjima, brojne publikacije i knjige te znanstvene analize.

Profesor Cebić iza sebe ima vrhunske rezultate na svjetskom nivou, uključujući nagrade na najvećim svjetskim natjecanjima, brojne publikacije i knjige te znanstvene analize.

Svjetski priznati skladatelj i glazbeni pedagog prof. dr. Dario Cebić postao je redoviti član Europske akademije znanosti i umjetnosti (Academia Scientiarum et Artium Europaea). Vijesti iz Salzburga donesene su na sjednici senata koja je održana 3. prosinca 2021. Profesor Cebić izabran je u 3. razredu - umjetnost.

Profesor Cebić iza sebe ima vrhunske rezultate na svjetskom nivou, uključujući nagrade na najvećim svjetskim natjecanjima, brojne publikacije i knjige te znanstvene analize. Isto tako vrijedi napomenuti da je studirao na poznatim svjetskim znanstvenim institucijama iz područja kompozicije, glazbenih znanosti, analiza i muzikologije, a 2020. godine dobio je nagradu predsjednice države za pedagoški rad i kompoziciju.

Također, dobitnik je i nagrade Zagrebačke županije, kao i poticaja Ministarstva kulture za glazbeno stvaralaštvo 2013. godine.

Od nagrada svakako vrijedi izdvojiti 1. nagrade na velikim svjetskim natjecanjima u Beču, Parizu, Lisabonu, Kopenhagenu, Pekingu, Dresdenu, Milanu, St. Petersburgu, Miamiju, Sydneyu, Buenos Airesu, Rio de Janeiru, Bariju, Pragu i sl.

Doktorski studij iz glazbenih znanosti završio je 2012. godine na University of Music and Performing Arts Graz (KUG) a 2013. godine u klasi prof. Michaela Obsta završio je poslijediplomski studij kompozicije na University of Music (MDW) u Beču. 2018. godine završio je i doktorski studij iz kompozicije.

Glazbene znanosti, kompoziciju i analize usavršavao je na Hanns Eisler University u Berlinu te na Sveučilištima u Frankfurtu i Freiburgu. 2018. dobio je nagradu iz kompozicije World Award a u više navrata dobitnike je i nagrade Europske i svjetske folklorne asocijacije (pod patronatom UNESCOa).

FOTO: PRESS