LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
AKC Medika

Danas kreće OHOHO – festival stripa i street arta

Ovogodišnja tema ovog zagrebačkog festivala je Slavenska mitologija i folkor, a održat će od 15. do 17. listopada 2020. u prostorima AKC Medike.

Ovogodišnja tema ovog zagrebačkog festivala je Slavenska mitologija i folkor, a održat će od 15. do 17. listopada 2020. u prostorima AKC Medike.

Od 15. do 17. listopada 2020. u AKC Medika održat će još jedno izdanje poznatog zagrebačkog OHOHO festivala stripa i street arta. Slavenska mitologija i folklor ovogodišnja je tema, a svima je omogućen besplatan pristup aktivnostima i uličnim umjetničkim formama nastalima zahvaljujući neafirmiranim umjetnicima i umjetnicama.

U četvrtak, 15. listopada, u 19 sati održat će se službeno otvorenje festivala i otvorenje izložbe stripova. Uz to, tamo možete posjetiti Galeriju Siva i organizirani mali buvljak namijenjen za sve posjetitelje. Petak je namijenjen za aktivnosti oslikavanje zidova i strip-buvljaka. Subota, 17. listopada, posvećena je brojnim aktivnostima koje će započeti u podne i nastaviti se sve do ponoći. Uz oslikavanje zidova i izložbe stripova u 17 sati održat će se promocija Baroknog čovjeka 2 solinskog strip-autora Vinka Barića. Barokni čovjek je znanstvenik, humanist, pijaca, razvratnik i borac protiv natprirodnog iz 18. stoljeća, čije epizode burnog života prepričava autor Barić.

Nakon promocije Baroknog Čovjeka slijedi promocija drugog broja OHOHOzina koja će biti održana u Mikru od 18 sati. Tamo ćete moći pokupiti novi broj i poslušati govor gošća festivala o stripovima i samoj temi festivala. Ovogodišnje gošće su Mihaela Erceg, Ivana Geček, Dean Hamer i Lucija Mitar, mladi umjetnici koji se bave ilustracijama, stripovima, grafičkim dizajnom i oslikavanjem. Nakon završetka promocija možete razgledati ostatak programa AKC Medike i uživati u koncertu glazbene grupe Žen u dvorištu centra. Ostale detaljne informacije programa možete provjeriti na poveznici.

Fokus OHOHO izlagačkog i edukativnog stvaralačkog festivala kulturna je razmjena stripa i ulične umjetnosti umjetnika i umjetnica koji stvaraju underground umjetnost prema uradi sam poetici. On svojim raznovrsnim aktivnostima crtačkih i muralističkih akcija, radionica, izložba i razgovora nastoji privući i zainteresirati mlađe generacije umjetnika i umjetnica koji rade u mediju nezavisnog plakata, grafike i ilustracije.

FOTO: FACEBOOK / AKC MEDIKA