LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Grad Zagreb

Zagreb dobio novi mural u pothodniku, oslikani legendardni bendovi i poznati sportaši

Naglasio je da je financiranje ovih radova osigurano iz europskih fondova te da je planirana obnova još devet pothodnika u bliskoj budućnosti.

Naglasio je da je financiranje ovih radova osigurano iz europskih fondova te da je planirana obnova još devet pothodnika u bliskoj budućnosti.

U zagrebačkom naselju Trnsko otvoren je oslikani pothodnik, koji je 27. rujna 2024. godine predstavio gradonačelnik Tomislav Tomašević zajedno sa zamjenikom gradonačelnika Lukom Korlaetom. Ova umjetnička instalacija, pod nazivom Sjećanja na Trnsko, prikazuje fotografije, legendarne bendove, simbole poput zagrebačkog sata te poznate sportaše povezane s tim područjem.

Grad Zagreb objavio natječaje za stipendije u različitim kategorijama za učenike i studente


Ovaj projekt predstavlja pilot inicijativu Grada Zagreba koja potiče legalnu uličnu umjetnost, s planovima za širenje na druge pothodnike u suradnji s lokalnim inicijativama. Gradonačelnik Tomašević istaknuo je kako su građani pozitivno reagirali na ovu inicijativu te najavio oslikavanje dodatnih obnovljenih pothodnika u naseljima kao što su Savski Gaj, Utrina – Zapruđe i Avenija Dubrovnik.

Ako se ne bojite „živih mrtvaca”, iskoristite ovu priliku za rad na gradskim grobljima


Mural su realizirali umjetnici Gregor Furkes, Leonard Lesić i Krešimir Golubić iz Grupe ZID, s ciljem stvaranja vizualne priče koja povezuje prošlost i sadašnjost, pozivajući stanovnike da se prisjete svojih zajedničkih iskustava.

Uživajte u besplatnim vožnjama, nagradama i bogatom programu u sklopu Europskog tjedna mobilnosti


Gradonačelnik je također spomenuo kako je u posljednje tri godine završena obnova šest pothodnika, uključujući radove na rasvjeti, zidarskim instalacijama te postavljanje taktilnih traka i kanala za bicikle. Naglasio je da je financiranje ovih radova osigurano iz europskih fondova te da je planirana obnova još devet pothodnika u bliskoj budućnosti.

IZVOR: GRAD ZAGREB
FOTO: FREEPIK / ILUSTRACIJA