LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Festival u Varaždinu

Čak 56 besplatnih koncerata na ovogodišnjem Špancirfestu

Šezdesetak koncertnih sati, nove svjetske zvijezde koje će se zaljubiti u Varaždin i publika koja svake godine hrli na jedan od najpopularnijih hrvatskih festivala, obilježit će novo izdanje Špancirfesta.

Šezdesetak koncertnih sati, nove svjetske zvijezde koje će se zaljubiti u Varaždin i publika koja svake godine hrli na jedan od najpopularnijih hrvatskih festivala, obilježit će novo izdanje Špancirfesta.

Za završetak ljeta Špancirfest je pripremio glazbeni program koji ne želite propustiti. Bez obzira na vašu dob ili glazbeni ukus, na tri festivalske glazbene pozornice održat će se 60 koncerata od čega njih čak 56 bez naplate ulaznica. Velika imena pop, reggae, soul i R&B glazbe stižu u Varaždin kako bi s vama proslavila kralj vrućeg ljeta i 20. rođendan najvećeg i jednog od najpopularnijih hrvatskih festivala.

Ovogodišnji glazbeni program odvijat će se na tri glazbene pozornice – glavnoj festivalskoj PAN pozornici ispod zidina varaždinskog Starog grada, Croatia osiguranje pozornici kod vile Bedeković i pozornici smještenoj u samom srcu grada, na slavnom varaždinskom Korzu. Najveća imena stižu, naravno, na glavnu pozornicu unjedrenu u zelenilo između zidina Starog grada i zapadnog bedema njegova perivoja. U deset festivalskih dana ondje će zasvirati veliki svjetski, regionalni i hrvatski bendovi, a najviše pažnje izazvat će svojevrsni glazbeni vremeplov kroz koji će nas provesti velikani UB40, Soul II Soul i The Brand New Heavies.

Dobrodošli u glazbeni vremeplov

UB40 kultni je reggae-pop fenomen koji je u tri desetljeća nevjerojatno uspješne karijere prodao više od 70 milijuna nosača zvuka. Među brojnim hitovima publici su u srcima posebno ostali bezvremenski Red Red Wine, Kingston Town i I Can't Help Falling In Love With You kojima su obilježili sjećanja cijele generacije. Kada se popnu na glavnu pozornicu Špancirfesta u subotu, 25. kolovoza, zasigurno će, baš kao vino u njihovom hitu, Varaždinom poteći rijeke emocija.

Nekoliko večeri ranije, u srijedu, 22. kolovoza, Špancirfest će rasplesati legendarni predstavnici britanske soul, R&B, funk i acid jazz scene Soul II Soul i The Brand New Heavies. Koncertni niz Pan pozornice uz velika svjetska čine i najveća regionalna te hrvatska imena koja će tisućama posjetitelja pružiti deset dana raznolikog i svim ukusima prilagođenog glazbenog užitka, zabave i sjećanja na jubilarni Špancirfest: Bajaga i Instruktori, SARS, Mia Dimšić, Cold Snap, Dubioza Kolektiv, Urban&4, Zabranjeno pušenje te Zdenka Kovačiček.

Svi koncerti na Pan pozornici kod Starog grada potpuno su besplatni.

Posebna festivalska poslastica – vila Bedeković

Već nekoliko godina glazbeni sladokusci biraju predivnu i romantičnu pozornicu smještenu ispred jedne od najljepših varaždinskih gradskih vila – vile Bedeković. Okrenuta prema dubokom zelenilu gradskog parka, Croatia osiguranje pozornica svjedočila je nekim od najinspirativnijih koncertnih nastupa proteklih godina. Romantika lokacije djeluje na publiku, ali i glazbenike, koji za ovo mjesto pripremaju prilagođeni, intimniji repertoar.

Za 20. rođendan Špancirfesta na ovu pozornicu stižu glazbena imena iz četiri zemlje, svi redom dobri prijatelji festivala koji su publiku na tom romantičnom mjestu već očarali. Tako iz Hrvatske stiže jedinstvena Josipa Lisac, iz Bosne i Hercegovine moćna Amira Medunjanin, iz Makedonije gitaristički virtuoz Vlatko Stefanovski, a iz susjedne Slovenije legendarni Zoran Predin sa svojim novim/starim Lačnim Francom.

Budući da je ograničenog kapaciteta, za koncerte se na ovoj pozornici naplaćuju ulaznice, ali po cijeni od samo 80 kuna.

Imamo želju za reprizom!

U protekla je dva desetljeća Špancirfest publici donio više od 760 koncertnih sati, bezbrojne sate zabave i beskrajne uspomene na stotine bendova i glazbenika koji su nas uveseljavali, inspirirali, veselili ili dirnuli s brojnih festivalskih pozornica. Manu Chao, Esma Redžepova, Blondie, Stereo MCs, Skunk Anansie, Mando Diao, Morcheeba, Fun Lovin’ Criminals ili Triggerfinger neka su od uglednih imena koja su osvojila festival u jednakoj mjeri kojom je on svojom jedinstvenom energijom, raznolikošću i kreativnošću osvojio njih.

FOTO: PR FOTO