LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Književnost

Autorica hrvatsko-novozelandske obiteljske sage gostuje u Zagrebu!

Povodom izlaska knjige u Hrvatskoj, autorica P. J. McKay u Zagrebu će osobno predstaviti ovu hrvatsko-novozelandsku obiteljsku sagu, odgovarati na pitanja čitatelja i potpisivati primjerke knjige.

Povodom izlaska knjige u Hrvatskoj, autorica P. J. McKay u Zagrebu će osobno predstaviti ovu hrvatsko-novozelandsku obiteljsku sagu, odgovarati na pitanja čitatelja i potpisivati primjerke knjige.

Nakladnička kuća Znanje najavljuje izlazak i promociju knjige Vrijeme otkrivanja, debitantski roman novozelandske autorice P. J. McKay inspiriran autoričinim putovanjima po bivšoj Jugoslaviji i iskustvima hrvatske zajednice na Novom Zelandu, s kojom se autorica povezala istražujući za svoj književni prvijenac.

Roman Vrijeme otkrivanja odvija se kroz dva vremenska razdoblja i prati majku, Gabrijelu, koja 1958. silom prilika odlazi s Korčule, i njezinu kćer Luisu, koja se 1989, uoči jačanja tenzija u Jugoslaviji, s Novog Zelanda otiskuje na drugi kraj svijeta upoznati majčinu stranu obitelji i istražiti obiteljske tajne.

 

Povodom izlaska knjige u Hrvatskoj, autorica P. J. McKay u Zagrebu osobno će predstaviti ovu hrvatsko-novozelandsku obiteljsku sagu, odgovarati na pitanja čitatelja i potpisivati primjerke knjige. Promocija je otvorena za javnost i održat će se 7. lipnja s početkom u 17 h, u knjižari Znanje Bookshop u Gajevoj 1. Uz autoricu, na promociji će sudjelovati i prevoditeljica Ružica Matić, te urednica hrvatskog izdanja Lucija Kobić Išgum.

 

Više o naslovu možete pročitati u nastavku, a Vrijeme otkrivanja dostupno je na kioscima te u knjižarama i na webshopu znanje.hr po cijeni od 39,90 kn.

– Dvije mlade žene, dvije različite generacije, bremeniti put samospoznaje odvest će na suprotne krajeve svijeta.

No kada se novi i stari svijet sudare, hoće li ulozi biti previsoki?

1958.

Gabrijela žudi za bijegom iz sumorne svakodnevice poslijeratne Jugoslavije i svoje malene ribarske zajednice na Korčuli, ali i ne pomišlja na to da će biti prognana na Novi Zeland – postati imigrantica, kućna pomoćnica tajanstvenom i osornom Roku, i živjeti s tajnom koju se ne usuđuje otkriti.

1989.

Luisa, Gabrijelina kći, potajno odlazi u potragu za tajnama iz obiteljske prošlosti. No neke odluke imaju teške posljedice, a Luisa će na svojem putovanju Jugoslavijom, u kojoj bukte građanski nemiri, doživjeti kulturne šokove i vrlo mračne susrete.

Može li jedan trenutak, u kojemu se sve mijenja, ispraviti nepravde iz prošlosti? – stoji u opisu naslova. 

FOTO: UNSPLASH