LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
HDLU i CROZ

5000 kuna za likovno rješenje koje promiče društvenu odgovornost

Zaprimaju se prijave likovnih rješenja koja promiču društvenu odgovornost, a tematiziraju kraj ljeta. Najbolji će se postaviti na pročelje tvrtke CROZ, a njegov će se autor nagraditi novčanom nagradom u iznosu od 5000 kuna neto.

Zaprimaju se prijave likovnih rješenja koja promiču društvenu odgovornost, a tematiziraju kraj ljeta. Najbolji će se postaviti na pročelje tvrtke CROZ, a njegov će se autor nagraditi novčanom nagradom u iznosu od 5000 kuna neto.

HDLU i CROZ pokrenuli su suradnju kroz koju umjetnici sudjeluju u osmišljavanju likovnog rješenja koje se predstavlja na pročelju zgrade ove tvrtke, a originalni su radovi trajno izloženi u njenim uredskim prostorima. CROZ se, nastojeći društveno odgovorno postupati kroz inkluziju umjetnika u svoje poslovno okružje, odlučio na suradnju s HDLU-om jer želi javni prostor i prostor rada svojih djelatnika oplemeniti umjetničkim djelima umjesto uobičajenim reklamnim vizualnim rješenjima. Dosad su izlagani plakati Helene Klakočar, Maje Bachler i Korine Hunjak.

Tema za četvrti plakat je Summer is over. Očekuje se da likovna rješenja budu učinjena u prepoznatljivom stilu dosadašnjeg umjetničkog djelovanja pojedinog autora te da budu afirmativna, odnosno da promiču društvenu odgovornost. S obzirom na frekventnost lokacije i profil posjetitelja, očekuje se i da radovi ne sadrže eksplicitan ili neprikladan sadržaj. 
 
Odabranom umjetniku isplatit će se autorski honorar u iznosu 5000 kn neto.

Odabrano umjetničko djelo uvećat će se, skenirati i isprintati na plakatu dimenzije 12 x 4,80 m te postaviti na pročelju zgrade CROZ-a gdje će biti izloženo 3 mjeseca. Tvrtka se nalazi u Lastovskoj ulici, a plakat je vidljiv s petlje Avenije Marina Držića i Slavonske avenije u Zagrebu.
Projekt je krenuo s izvedbom tijekom listopada 2017. i trajat će do prosinca 2018. u okviru čega će se realizirati 5 različitih likovnih rješenja. Za svaki plakat bit će otvoren novi natječaj s novom temom (ukupno 5 natječaja).

Prijave i skice zaprimaju se do 14. kolovoza, a trebaju sadržavati:

  • podatke o umjetniku: ime i prezime, adresu, broj mobitela, e-mail adresu i web-stranicu,
  • uz svaku je skicu obvezno priložiti i kratko tekstualno obrazloženje rada (cca. 5 rečenica),
  • predložene skice na papiru A4 formata uz navedeni naziv i tehniku (broj skica nije ograničen).

Pravo sudjelovanja imaju isključivo redoviti članovi HDLU-a (Trg žrtava fašizma 16, Zagreb). Selektori radova su Josip Zanki kao predstavnik HDLU-a, Korina Hunjak čiji je rad odabran na trećem natječaju te predstavnik CROZ-a. Odabrani umjetnik zaprimit će konačnu odluku o odabiru najkasnije do 30. kolovoza.
 

FOTO: PINTEREST