LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Upoznajte zagrebačkog sina

180. rođendan Augusta Šenoe obilježava se nizom besplatnih događanja u njegovoj Kući

Povodom 180. rođendana Augusta Šenoe u Kući Šenoa, u Zagrebu, očekuje vas pregršt događanja od srijede, 14. studenoga, do četvrtka, 13. prosinca.

Povodom 180. rođendana Augusta Šenoe u Kući Šenoa, u Zagrebu, očekuje vas pregršt događanja od srijede, 14. studenoga, do četvrtka, 13. prosinca.

Malo je onih, ako ih uopće ima, koji nisu čuli za Augusta Šenou. Zlatarovo zlato, Prijan Lovro i Prosjak Luka samo su neka od ostvarenja ovog zagrebačkog sina. Iako se često čini da smo iz školskih udžbenika naučili i više nego dovoljno o ovom našem književniku, mnogi ne znaju da je imao i skrivene talente poput likovnog izražavanja, oko kojeg je bio strastven. Ako želite saznati više o Augustu Šenoi ili ste već zaljubljeni u lik i djelo jednog od naših najvećih književnika, njegov 180. rođendan idealna je prilika za posjet Kući Šenoa gdje se povodom proslave organiziraju Dani Augusta Šenoe.

U Ulici Ive Maline u Zagrebu, na broju 27, očekuje vas bogati program koji započinje u srijedu, 14. studenoga, u 18:00 premijerom dokumentarnog filma Šenoino doba u produkciji HRT-a. Istoga dana, sat kasnije, akademik Tonko Maroević otvorit će Izložbu crteža i silueta Augusta Šenoe. Na istoj adresi u ponedjeljak, 19. studenoga, pruža vam se prilika da poslušate predavanje Pogled na Zagreb Augusta Šenoe. Zagreb Šenoina doba dočarat će vam arhitekt Mario Beusan. 

Koncert pod nazivom Gudalo mi pozaspalo... u čast 180. književnikova rođendana održat će se 23. studenoga, dok ćemo 27. studenoga imati priliku poslušati predavanje Diogenes i mi 140 godina poslije. Predavanje O nepoznatim pjesmama Augusta Šenoe na njemačkom jeziku moći ćete poslušati 30. studenoga u Kući Šenoa. Ako ste ljubitelji povijesti, tada je srijeda, 5. prosinca, idealno vrijeme za posjet Danima Augusta Šenoe jer će se toga dana održati predavanje I narav se protiv nas urotila povijesni romani Augusta Šenoe. Večer 8. prosinca rezervirana je za mistiku u Kući Šenoa. Dobrodošli su svi i djeca i odrasli!

Šenoini dani završavaju u četvrtak, 13. prosinca, obilaskom Zagreba putevima Augusta Šenoe. Doživite grad kako ga je vidio tvorac Zagrebulja! Ulaz na sve događaje je besplatan, a više o svakom od njih pročitajte na stranicama Kuće Šenoa.

FOTO: FLICKR