LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Program aktivnosti

Znanje i zabava i ovog tjedna u Klubu mladih Split

Društveno poduzetništvo, zadruge, društveni problemi, planiranje, vrtlarenje, upoznavanje stranih zemalja, osnove računovodstveno-administrativnog i financijskog područja i društvene igre obilježit će ovaj tjedan mladim Splićanima.

Društveno poduzetništvo, zadruge, društveni problemi, planiranje, vrtlarenje, upoznavanje stranih zemalja, osnove računovodstveno-administrativnog i financijskog područja i društvene igre obilježit će ovaj tjedan mladim Splićanima.

Klub mladih Split nastavlja s edukativnim radionicama, zanimljivim predavanjima i već tradicionalnom zabavom uz Večer društvenih igara! Za ovaj tjedan mladi Splićani pripremaju pregršt aktivnosti.

Prvog dana tjedna, u 15 sati, Klub Mladih Split i CEDRA Split organiziraju edukativnu radionicu o društvenom poduzetništvu, u sklopu projekta Društveno-poduzetnički mozaik splitsko-dalmatinskog područja koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Predavač je Michael Freer, stručnjak za  društveno poduzetništvo i projektno upravljanje, zaposlenik CEDRA-e Split i direktor društvenog poduzeća Ensoco. Predstavit će koncept društvenih poduzeća kroz zanimljive primjere iz stvarnog života. 

U utorak, 10. travnja, u 15 sati, CEDRA Split i Zadruga Start organiziraju edukativnu radionicu pod nazivom Kako pokrenuti i voditi zadrugu?, također u sklopu projekta Društveno-poduzetnički mozaik splitsko-dalmatinskog područja. Radionica je prvenstveno namijenjena nezaposlenim aktivnim tražiteljima posla, ali i svima ostalima koji su zainteresirani za navedenu tematiku. Michael Freer održat će predavanje o konceptu zadrugarstva te objasniti zašto je u modernom društvu potreban ovakav način poslovanja. Na pitanja kako i zašto pokrenuti zadrugu odgovorit će Marko Ban, upravitelj Socijalne zadruge Start.

Od 17 sati Klub mladih Split nastavlja poticati promjene kroz projekt pod nazivom Svijet na dlanu – budućnost je u rukama mladih. Njegov je cilj aktiviranje mladih na lokalnoj razini i podizanje svijesti o društvenim problemima, i to na besplatnim edukativnim radionicama. 

Nakon radionica, u 19 sati ostanite u Klubu ako želite saznati više o  ljubavi prema prirodi i čuti koji koristan savjet o planinarenju. Predavanje će održati Marin Urlić koji je danas aktivni član HPD-a Mosor i nositelj HGSS certifikata za vodiča pustolovnog turizma. Pričat će kako napraviti prve korake uzbrdo i što ponijeti, malo o planinarskim društvima, školama i organiziranim izletima, kretanju i pravilima ponašanja u planini, a malo o svim drugim lijepim stvarima i mjestima koje je vidio.

U srijedu, 11. travnja, u 18 sati Klub mladih u suradnji s CEDRA-om i Udrugom Biovrt, u skladu s prirodom, organizira besplatno predavanje na temu Vrtlarenje u skladu s prirodom. Na predavanju ćete saznati kako i zašto uzgajati vlastitu zdravu hranu bez primjene pesticida i mineralnih gnojiva. Predavačica Silvija Kolar-Fodor, predsjednica udruge Biovrt, otkrit će prirodne metode povećanja plodnosti tla, kako kreirati vrt koji je otporniji na bolesti, nametnike i na klimatske promjene te kako u njemu uzgojiti obilje zdrave hrane.

Za četvrtak, 12. travnja, u 20 sati, zakazano je sad već tradicionalno predavanje Meet My Country, a ovoga puta na repertoaru su Turska, Slovačka, Makedonija i Latvija. Ako želite čuti informacije o ovim zemljama iz prve ruke, nemojte propustiti priliku.

U sklopu projekta Društveno-poduzetnički mozaik splitsko-dalmatinskog područja, organizirana je i besplatna edukativna radionica o osnovama računovodstveno-administrativnog i financijskog područja u društvenim poduzećima. Održat će se u petak, 13. travnja 2018. s početkom u 16 sati, a namijenjena je prvenstveno nezaposlenim aktivnim tražiteljima posla. Edukaciju će provesti poduzetnica Maja Dragojević, voditeljica financija u Klubu mladih Split i direktorica tvrtke Synergia consulting.

A ako vam ostane vremena nakon predavanja, u 20 sati ostanite u Klubu i uživajte na još jednoj Večeri društvenih igara.

FOTO: KLUB MLADIH SPLIT