LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Poziv za volontiranje

Zbog situacije s koronavirusom pokrenuta akcija Super Susjed

Super Susjed će na jednom mjestu okupljati informacije vezane uz volontiranje, primjerice gdje se i kako prijaviti, te pratiti sve hvalevrijedne volonterske akcije i prijedloge.

Super Susjed će na jednom mjestu okupljati informacije vezane uz volontiranje, primjerice gdje se i kako prijaviti, te pratiti sve hvalevrijedne volonterske akcije i prijedloge.

Ni vremena nisu tako bed kad pokuca Super Susjed – uvodne su riječi videa kojim EXIT i Sea Star Festival pozivaju mlade da se aktivno uključe u pomaganje sugrađanima.

– U ova teška vremena kada nas je sve pogodila pandemija koronavirusa, a na širem području grada Zagreba i katastrofalan potres, volontiranje se ponovo pokazalo kao jedna od najnužnijih ljudskih potreba i osobina. EXIT i Sea Star odlučili su, umjesto promocije festivala koja je u ovom trenutku obično najintenzivnija, svoje snage usmjeriti na kampanju Super Susjed i tako pomoći volonterskim udrugama i inicijativama, kako na lokalnoj tako i na nacionalnoj razini u Hrvatskoj. – poručuju organizatori festivala. 

Super Susjed će, naime, na jednom mjestu okupljati informacije vezane uz volontiranje, primjerice gdje se i kako prijaviti, te pratiti sve hvalevrijedne volonterske akcije i prijedloge.
 


Mnogim našim sugrađanima pomoć u obavljanju osnovnih životnih potreba postala je od krucijalne važnosti te je u Hrvatskoj potrebno što više volontera koji bi im pomogli odlaskom u trgovine, po lijekove ili pak šetajući njihove ljubimce i odnoseći smeće. U Zagrebu je situacija teža jer su tu i oni kojima je potres trajno ili privremeno oštetio kuće i stanove. Gdje pronaći udrugu za volontiranje, kako se uključiti, koliko je volontiranje važno i kako u ovim teškim vremenima možemo pomoći onima kojima je to najvažnije, pokazat će upravo Super Susjed na svojim kanalima – na Facebooku i Instagramu.

– Sve objave volontera koje u opisu budu imale hashtag #SuperSusjed, bit će promovirane i na društvenim mrežama Sea Star Festivala te Super Susjeda, na kojima će uvijek biti više informacija i pozitivnih primjera. Pozivaju se svi da pošalju fotografije s ovakvih akcija kako bi se uključilo što više građana koji će pomagati onima kojima je to najpotrebnije. Također, na ovaj se način mogu i razmjenjivati iskustva s terena kako bi drugima koji se uključuju u ovu akciju bilo lakše snaći se kada su u pitanju socijalna distanca, dezinfekcija i operativno funkcioniranje. – dodaju organizatori.

Exit Festival kao društveni projekt već 20 godina promovira iskrene ljudske vrijednosti, navješćuje pozitivne društvene promjene i djeluje u svrhu prenošenja ljubavi i slobode u cijelom svijetu kroz razne humanitarne, obrazovne i kulturne događaje. Sea Star, kao Exitov sestrinski festival, već četvrtu godinu zaredom ide istim stopama. S jednakim je ciljem nastao i Super Susjed, brat Super Komše, akcije koja već dva tjedna uspješno radi na području Srbije i daje dobre rezultate s velikim odazivom mladih. Kada je najteže, uvijek imamo priliku ujediniti se i napraviti nešto na dobrobit svih oko nas, a svako može postati Super Susjed.

FOTO: PR FOTO