LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Hrvatsko Nadzemlje Split

„Zavedi me, razvedi me“ na susretu mladih grada Splita

Je li brak zastario? Zašto se sve više mladih razvodi? Koliko je važna priprema za brak? O tim pitanjima raspravljat će mladi Splićani na novom susretu u organizaciji Hrvatskog Nadzemlja.

Je li brak zastario? Zašto se sve više mladih razvodi? Koliko je važna priprema za brak? O tim pitanjima raspravljat će mladi Splićani na novom susretu u organizaciji Hrvatskog Nadzemlja.

Hrvatsko Nadzemlje u suradnji s Uredom za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije organizira božićni susret mladih grada Splita. Tema ovog susreta bračne su rastave te nosi prigodni naziv – Zavedi me, razvedi me.

– Brakolomci, pozivamo vas na posljednji susret Hrvatskog Nadzemlja u ovoj kalendarskoj godini pod naslovom Zavedi me, razvedi me! Ne, glavni protagonisti našeg susreta nisu George Clooney i Catherine Zeta-Jones, ali dolazi drugi tandem. Naziv dotičnog filma samo nam je bio inspiracija da progovorimo o temi koja iskače kao iz paštete, a to su razvodi i rastave – stoji u pozivu na susret Hrvatskog Nadzemlja.

Tko od nas nije čuo za Don Juana, najvećeg ljubavnika na svijetu – kako kaže roman Lorda Byrona? Ako ne, svatko od nas zna barem jednu meksičku sapunicu koja je prepuna prekida, razvoda, preljuba, pomirenja. Nemalo je američkih filmova koji kao da poručuju: prvi brak ti sigurno neće valjati, ali je zato drugi brak onaj pravi! Nabrajanje može ići dalje, i dalje, ali kako u cijeloj toj priči situaciju shvatiti ozbiljno? Obitelj se klima, brakovi se sve češće raspadaju, a u posljednje vrijeme problematika rastavljenih promiče se u jedno od gorućih pitanja Crkve. Stoga su mladi postavili pitanja na koja žele dobiti odgovore: Je li brak zastario? Zašto se sve više mladih razvodi? Koliko je važna priprema za brak? Koji su najčešći problemi u braku? Kakve su posljedice rastavljenih parova? 

Gosti predavači koji će o tome govoriti su don Ranko Vidović, župnik solinskog prasvetišta Gospe od Otoka te prof. Maja Jakšić, diplomirana katehistica, specijalist u pastoralu kriznih situacija te psihijatrica s dugogodišnjom praksom u bračnom savjetovalištu.

– Nadamo se kako će nas oni pokušati uvjeriti kako nije nerealno ostati u braku do kraja života, te kako se iza nove krinke o desetogodišnjim ugovorima o vezi krije još jedno udaljavanje bračnih drugova od njih samih, a na kraju i od Boga. – zaključuju mladi iz Hrvatskog Nadzemlja.

Susret će se održati 21. prosinca 2016. u 20.30 sati u Nadbiskupskom sjemeništu u Splitu. Glazbeni sastav mladih Papa bend iz župe Gospa od Otoka će svojim pjevanjem uveličati susret. Za svu organizaciju pobrinut će se Nadzemljaši u očajničkom pokušaju da postanu humoristični novim skečevima i filmovima.

Detalje potražite na Facebook događaju. Za kraj pogledajte video u kojem predavači pozivaju mlade na susret:

FOTO: HRVATSKO NADZEMLJE SPLIT