LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Trgovački centar

Zaštitar osuđen na uvjetnu kaznu: nije mu se radilo taj dan pa je odlučio lažno prijaviti postojanje bombe

Nedavno je spomenuti zaštitar, tijekom saslušanja na Općinskom sudu u Zagrebu, potvrdio kako je sve učinio zbog čiste lijenosti, odnosno taj dan mu se jednostavno nije radilo.

Nedavno je spomenuti zaštitar, tijekom saslušanja na Općinskom sudu u Zagrebu, potvrdio kako je sve učinio zbog čiste lijenosti, odnosno taj dan mu se jednostavno nije radilo.

28-godišnjem zagrebačkom zaštitaru trgovačkog centra Avenue Mall sredinom ljeta pala je na pamet poprilično bizarna i krajnje opasna ideja. Naime, mladić je tog 5. srpnja, nakon deset sati, odlučio nazvati Operativno-komunikacijski centar policije i lažno prijaviti postojanje čak četiriju eksplozivnih naprava u prostoru trgovine.

S obzirom na to da je riječ o situaciji visokog rizika, pirotehničari i policijski službenici odmah su pristigli na mjesto događaja, a temeljitim pregledom utvrđeno je da se radilo o lažnoj uzbuni. Pripadnici kriminalističke službe vrlo su lako ušli u trag zaštitaru koji je prijavu obavio koristeći sakriveni broj na privatnom mobilnom uređaju.

Nedavno je spomenuti zaštitar, tijekom saslušanja na Općinskom sudu u Zagrebu, potvrdio kako je sve učinio zbog čiste lijenosti, odnosno taj dan mu se jednostavno nije radilo. Za vrijeme izricanja presude, nadležni sud je mladića proglasio krivim za kazneno djelo lažne uzbune te mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od jedne godine, ali s trogodišnjim rokom kušnje, piše Jutarnji list.

Optuženi nije imao nikakvih primjedaba na donesenu presudu, s čime se automatski odrekao prava na žalbu, a presuda je samim time postala pravomoćna. 
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA