LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Pimp My Pump

Za ljepši i bolji Zagreb

Kreativci su Zagrebu dali novo lice, a starim pumpama novo ruho.

Kreativci su Zagrebu dali novo lice, a starim pumpama novo ruho.

Da stare stvari mogu izgledati lijepo i novo, dokazali su kreativci pod nazivom Pimp My Pump koji su stare gradske pumpe, koje se više i ne koriste, obojali, osvježili i dali im dušu, kako su naveli i na svojoj Facebook stranici.

Pimp My Pump čini peteročlana skupina kreativaca koji su jedne noći na Trešnjevci starim komadima željeza željeli dati dušu. Odlučili su obnoviti stare pumpe, vratiti ih u upotrebu, izdići iz sivila i dati im novi identitet. Od prosinca 2011. godine, kada su obnovili prvu pumpu, obojali su oko 50 pumpi.

Cilj projekta je sačuvati stare gradske pumpe i potaknuti ljude da ih čuvaju, ali i da gledaju oko sebe i cijene svoj grad, ostavštinu i kulturu starog Zagreba. Više puta i nismo svjesni ljepote koja nas okružuje, a ova nam peteročlana ekipa samo želi osvijestiti da više brinemo i cijenimo grad u kojem smo odrasli, živjeli ili živimo.

Donosimo cijenu za ljetni smještaj u Studentskom domu „Stjepan Radić“


Oni koji su odrasli u Zagrebu, vjerojatno pamte pumpe koje su bile nezaobilazan dio druženja u kvartu. Osim što su služile za ispijanje vode, bile su i dio dječje igre, čišćenja cipela i kojekakvih dječjih inovacija.

Pumpe su se pojavile krajem 19. i početkom 20. stoljeća, a među građanima su bile poznate pod nazivom „Železni Francek“ ili „Železni Martin“, koji se održao sve do danas.

Rekordnih deset tisuća hodočasnika na 6. Antunovskom hodu mladih


Javne pumpe jedan su od najstarijih, ali i najneprepoznatljivijih zaštitnih znakova grada.

Kako pumpe ne bi pale u zaborav, ova ih je peteročlana skupina odlučila obnoviti i vratiti u svakodnevicu.

Donosimo pregled cijena smještaja za studente u najvećim hrvatskim gradovima


IZVOR: PIMP MY PUMP
FOTO: FACEBOOK