LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
O pozivu u Whitesnake

Vuco izvrijeđao Jelusića pa promijenio priču, a problem leži u – fakultetskim obavezama?

– Mislim da cijela ta situacija s Vucom je bila malo nezgodna jer mislim da malo previše prije Podcast Inkubatora popio, pa je vjerojatno rekao neke stvari koje nije htio. – rekao je Dino Jelusić.

– Mislim da cijela ta situacija s Vucom je bila malo nezgodna jer mislim da malo previše prije Podcast Inkubatora popio, pa je vjerojatno rekao neke stvari koje nije htio. – rekao je Dino Jelusić.

Dino Jelusić sinoć je bio gost RTL Direkta, pri čemu je otkrio kako je došlo do toga da ga pozovu u Whitesnake, ali i zašto ga je Vuco izvrijeđao. Jelusić je, naime, došao na HRT i rekao da nije naučio tekst pjesme Dine Dvornika jer je došao s obrane diplomskog rada, a Vuco mu je to poprilično zamjerio.

Jelusić je diplomirao 2020. godine s temom Upoznavanje rock-glazbe u nastavi glazbene kulture na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Došao je nakon toga na HRT i rekao da će improvizirati s pjevačicom Ivanom Kindl, s kojom je nastupao. 
– Mislim da cijela ta situacija s Vucom je bila malo nezgodna jer mislim da je malo previše prije Podcast Inkubatora popio, pa je vjerojatno rekao neke stvari koje nije htio. Znam točno o čemu se radi, referirao se na emisiju koju sam radio isti dan kad sam imao diplomu i nisam stigao izvježbati pjesmu koju sam trebao pjevati s Ivanom Kindl i rekao sam u eteru 'Došao sam s obrane diplome, ne znam tekst pjesme, Ivana i ja ćemo malo improvizirati' i njega je to naljutilo, kako sam ja mogao doći nespreman na HRT. – rekao je sinoć u RTL Direktu.
Prisjetimo se, Siniša Vuco je gostujući u Podcast Inkubatoru rekao da će si odsjeći spolovilo i baciti ga psima ako Jelusić postane zvijezda. Mnogi su ga prozvali zbog toga nakon što se saznala da je Jelusić pozvan u Whitesnake. Nakon toga je Vuco za Slobodnu Dalmaciju rekao sljedeće:
– Ja sam potakao u njemu dišpet! Jer je on najbolji na svijetu! Dino je najbolji vokal na svijetu. Ako se David Coverdale koji je jedan od pet najjačih izvođača svih vremena, makne iz grupe pa mali Dino postane glavni vokal, onda je Luka Modrić k.... i može trčati po zadarskim livadama. Kamo sreće da momci, rockeri, naprave uspjeh u domovini i izvan nje. Dino, samo naprid i nemoj se zaustavit da budeš prateći član. Budi mangup, lider, vokal, zvijezda. Budi svoj i neka ti David Coverdale pomogne da isfuraš svoj projekt. Jer, Siniša Vuco, nema jal,  ja imam ljubav, i hvala Bogu da ideš..
Jelusiću su na ovom važnom događaju čestitali i članovi Deep Purplea i Rainbowa, Guns'n'Rosesa, Machine Heada, Slipknota, ali i domaće zvijezde poput Massima, Matije Cveka, Radojke Šverko i Jacquesa Houdeka. On će u Whitesnakeu biti drugi vokal i klavijaturist, no svirat će povremeno i gitaru i akustičnu gitaru.
– David je rekao da apsolutno želi svaki segment mene iskoristiti u bendu. Poslao  sam mu poruku da ga pitam što točno ja trebam, rekao je da se opustim, da ima vremena jer turneja počinje tek za godinu dana, do tad još imam svoj tur idući mjesec. Ima vremena za spremanje. 
Smatra da je prerano pričati hoće li on zamijeniti Coverdalea, no tvrdi da je počašćen što ga je zvao, što je posebno zanimljiva priča. Prvo je pričao s Joelom Hoekstrom koji mu je rekao da gleda njegove videe s Coverdaleom i da je David zaljubljen i oduševljen, pa ga je usput pitao želi li biti u Whitesnakeu. Odgovorio im je da je dva ujutro i da ne zna zeza li ga netko pa da se čuju ujutro. Coverdale ga je stvarno nazvao ujutro, a evo i kako je to izgledalo:
– Poprilično bizarno. Počeli smo obojica umirati od smijeha i rekao je: Čuo sam da te neki David Coverdale zove u bend, ja sam rekao: I ja sam čuo, ali sam to vjerojatno sanjao. Sad sam se javio da vidim je li to java. Rekao sam: Štogod želiš od mene, bila bi mi čast. Prvenstveno ovo radim iz časti prema Davidu i jer mi je od malena Whitesnake najdraži bend. 
Ovoj je rokerskoj zvijezdi dosta vrata otvorilo to što je dio benda Trans-Siberian Orchestra, koji se bori s Metallicom za prvo mjesto i u Americi su možda i najprodavaniji bend svake godine. Gostovanje nije moglo proći bez pitanja o pjesmi Ti si moja prva ljubav, za koju Jelusić kaže da ga ne živcira kada netko to spomene, samo da neki ne vide dalje od toga.

Dok se ne priključi Whitesnakeu, Jelusić će imati još vremena odraditi neke druge nastupe, a nakon toga kreće veliko i značajno razdoblje u njegovu životu.
FOTO: FACEBOOK/DINO JELUSICK