LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Međunarodna konferencija

Više od 40 govornika na ovogodišnjem LEAP Summitu; evo kojih će se tema dotaknuti

Brojni građani već su uhvatili korak s planovima Europske komisije, a neki od njih o svojim iskustvima pričat će 1. i 2. listopada ove godine u CineStaru, u Branimir Mingle Mallu, na međunarodnoj konferenciji LEAP Summit.

Brojni građani već su uhvatili korak s planovima Europske komisije, a neki od njih o svojim iskustvima pričat će 1. i 2. listopada ove godine u CineStaru, u Branimir Mingle Mallu, na međunarodnoj konferenciji LEAP Summit.

Budućnost će biti onakva kakvom je stvorimo, a trenutno stvaramo NextGeneration Europsku uniju, poručila je 16. rujna predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen držeći govor o stanju Europske unije. Dodala je da ovo mora postati digitalno desetljeće Europe koja će, uz to, do 2050. godine postati prvi klimatski neutralni kontinent. U narednom razdoblju, iz novog instrumenta za oporavak NextGeneration EU s proračunom od 750 milijardi eura čak 37% sredstava potrošit će izravno na ciljeve Europskog zelenog plana, kroz koji moramo promijeniti odnos prema prirodi, način proizvodnje i potrošnje, života i rada, hrane i grijanja, putovanja i prijevoza, te 20% sredstava uložiti u digitalni sektor, s posebnim naglaskom na područje osobnih podataka, tehnologije, posebice umjetne inteligencije te infrastrukture.

Brojni građani već su uhvatili korak s planovima Europske komisije, a neki od njih o svojim iskustvima pričat će 1. i 2. listopada ove godine u CineStaru, u Branimir Mingle Mallu, na međunarodnoj konferenciji LEAP Summit koja ove godine obilježava 5. obljetnicu. Fokus je konferencije na multidisciplinarnim temama povezanim s poduzetništvom, inovacijama, modernim trendovima, inspiracijom, zelenom i digitalnom tranzicijom te Europskom unijom. 

Među više je od 40 ovogodišnjih govornika i Nizozemac Jan de Jong, koji je rodnu Nizozemsku zamijenio Hrvatskom kada je imao samo 22 godine. Tada počinje njegova poduzetnička priča u Splitu, a kasnije i u Zagrebu, gdje osniva uspješnu firmu s više od 400 zaposlenih, no odlučuje se na prodaju svog udjela u firmi, nakon čega postiže ono o čemu svaki poduzetnik sanja – slobodu! Zalaže se da se Hrvatska otvori za visoko plaćene digitalne nomade jer vjeruje da bi to potaknulo gospodarski razvoj države. Tomislav Pancirov je lifestyle poduzetnik sa samo jednom idejom – biti sretan. Prije gotovo četiri godine napustio je posao da bi postao digitalni nomad, a lifestyle poduzetništvo i holistički pristup poslu njegova su misija. Surađuje s klijentima s kojima želi surađivati, posao mu omogućuje životni stil (a ne obrnuto) i najvažnije – ima svrhu. Na LEAP Summitu pričat će o slobodi, svrsi, poduzetništvu i digitalnim nomadima.

Kroz panel-raspravu Green future obradit će se tema zelene tranzicije, koja će uz digitalnu tranziciju biti glavni pokretač oporavka od pandemije COVID-19 i dugoročnog rasta Europske unije. Nizozemac Tijmen Sissing ispričat će svoju priču o stvaranju globalnog pokreta za zeleniju budućnost. Ono što je započelo kao spontana akcija čišćenja plastike Trashpackera Tijmen Sissinga, preraslo je u globalni pokret koji uključuje više od 11 000 ljudi, u online zajednicu s izazovom da se okupi više od 100 000 plastičnih vrećica godišnje kako bi se očuvao okoliš. Među zanimljivijim je govornicima i zaposlenik YouTubea, Christian Gonzales, koji u Zürichu vodi tim istraživača zaduženih za razvoj alata za YouTube kreatore. Poznat po tome što kombinira kvantitativne i kvalitativne metode istraživanja kako bi pokrenuo strategiju proizvoda, na LEAP Summitu pričat će o kreiranju metrika za evaluaciju uspjeha.

Na LEAP Summitu govorit će i jedna od najpoznatijih futurista na svijetu – Anne Skare Nielsen. Njezina je vizija osvojiti Nobelovu nagradu za mir, a njezini najveći uspjesi uključivat će transformiranje novinarstva, politike i obrazovanja.

Zahvaljujući Predstavništvu Europske komisije u Hrvatskoj sudjelovanje na konferenciji besplatno je. Nažalost, zbog nužnih epidemioloških mjera za sprečavanje širenja zaraze koronavirusom broj je mjesta u dvorani ograničen, pa je potrebno ranije se prijaviti na poveznici.  Svi koji se prijave, no ipak ne uspiju osigurati mjesto na samoj konferenciji, cijeli će program moći pratiti uživo na Facebook stranici LEAP Summita.

FOTO: PIXABAY