LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Norijada na jezeru Banja

Vinkovački maturanti potajno organizirali norijadu; nekolicinu pijanih tjerali iz jezera

S petka na subotu vinkovački su maturanti organizirali tajnu norijadu na umjetnom jezeru Banja, gdje ih je tijekom slavlja nadzirala policija koja je u konačnici spriječila moguće utapanje pijanog dijela maturanata.

S petka na subotu vinkovački su maturanti organizirali tajnu norijadu na umjetnom jezeru Banja, gdje ih je tijekom slavlja nadzirala policija koja je u konačnici spriječila moguće utapanje pijanog dijela maturanata.

S petka na subotu na umjetnom jezeru Banja u Vinkovcima šestotinjak maturanata prema podacima koje je navela policija, odnosno njih 2000 prema informacijama koje je dalo Športsko-ribolovno društvo Jezera Banja, ondje je organiziralo norijadu, piše Glas Slavonije.

Maturanti navode da ih policija nije otjerala. Odnosno, jedna je maturantica za Glas Slavonije izjavila da im je oko 17 sati rečeno da se s Bosuta, inače popularnog mjesta za cuganje u Vinkovcima, premjeste na Banju jer ih ondje navodno nitko neće kontrolirati.

Kako je za spomenuti medij naveo jedan od organizatora, norijadu su organizirali na taj način jer su znali da im zbog koronavirusa ne bi dopustili organizaciju, u kojoj je prijašnjih godina sudjelovao grad Vinkovci:
– Sve je počelo spontano kada je nas nekoliko razmišljalo kako proslaviti kraj školovanja, a znali smo da službeno nećemo dobiti odobrenje za skup zbog svega ovog oko koronavirusa Odlučili smo se okupiti negdje na Bosutu, gdje i inače nekada provodimo večeri uz pivo kupljeno u trgovini, ali kako smo se raspitivali kod drugih maturanata što oni planiraju, krug se počeo širiti, da bi na Banji bilo, kažu neki, možda i dvije tisuće mladih. Neću reći da smo bili baš najtrezniji, neki su i pretjerali, ali, srećom, nitko nije nastradao niti, koliko znam, završio u bolnici. Policajci su došli pa smo prvo pomislili da su nas došli otjerati, ali oni su pazili na nas jer bilo je nekih, nakon nekoliko popijenih piva i rakija, koji su se poželjeli okupati u jezeru. Svaka čast policiji, dobro je obavila posao. 
ŠRD Jezera Banja na svojoj je Facebook stranici izvijestilo o tom događanju uz objavu fotografija na kojima je prikazano stanje koje su zatekli nakon tajne norijade. Smeće koje su maturanti ostavili iza sebe pokupili su djelatnici Nevkoša. Iz ŠRD-a zahvalili su policiji na djelovanju jer, prema njihovim riječima, da nije bilo djelatnika PU-a Vukovarsko-srijemske županije, vjerojatno bi došlo do utapanja najmanje deset maturanata i maturantica koji su bili u alkoholiziranom stanju. 
– Zahvaljujući djelovanju policije ovo veliko neorganizirano okupljanje prošlo je bez velike tragedije te se jutros pričalo samo o odbačenom smeću, a ne o mladim utopljenicima. Nadamo se da više nikome neće pasti na pamet da okupi ovoliki broj mladih na Banji, po mraku, bez osiguranja djelatnika PU-a, bez kola hitne medicinske pomoći, bez sanitarnih čvorova, bez redarske službe, a uz velike količine alkohola!
FOTO: FACEBOOK / ŠRD JEZERA BANJA