LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Međunarodni dan volontera

VIDEO: Erasmusovci u Hrvatskoj ovjekovječili hvale vrijednu volontersku akciju

Međunarodni dan volontera obilježen je 5. prosinca, a riječki Erasmus studenti svoju su volontersku aktivnost ovjekovječili i videom. Radi se o posjetu Domu za nezbrinutu djecu „Ivana Brlić Mažuranić.”

Međunarodni dan volontera obilježen je 5. prosinca, a riječki Erasmus studenti svoju su volontersku aktivnost ovjekovječili i videom. Radi se o posjetu Domu za nezbrinutu djecu „Ivana Brlić Mažuranić.”

U programu Erasmus+ krije se mnogo više od putovanja i studiranja. Neki Erasmus studenti svoje vrijeme boravka u drugoj zemlji koriste kako bi pomagali drugima, učili kako se brinuti o okolišu, uveseljavali one kojima je to potrebno i, naposljetku, volontirali.

Međunarodni dan volontera obilježen je 5. prosinca, a riječki Erasmus studenti svoju su volontersku aktivnost ovjekovječili i videom. Radi se o posjetu Domu za nezbrinutu djecu Ivana Brlić Mažuranić koji je, u organizaciji Erasmus Student Networka Rijeka (ESN), posjetilo njih desetak. Zajedno su ukrašavali čizmice za sv. Nikolu i Božić, za prisutnu djecu te za onu koja nisu bila tamo. Također su izrađivali božićne čestitke i s djecom jeli slatkiše koje su donijeli. Ovaj je susret ostavio snažne dojmove na njih, a oni najhrabriji stali su i pred kamere. Kako opisuju ovo emocionalno iskustvo, pogledajte u videu.

Ovakve aktivnosti redovite su unutar najveće studentske organizacije u Europi, pod čijim se okriljem nalaze brojni projekti koji potiču mobilnost, cjeloživotno učenje, multikulturalnost, ali i društvenu uključenost. Jedan se takav upravo odvija. Naime, ESN je pripremio inicijativu Dani društvene uključenosti ili Social Inclusion Days tijekom koje se od 27. studenog do 10. prosinca u više od 500 lokalnih sekcija u 40 zemalja odvijaju događaji koji služe osvješćivanju o volonterstvu te integraciji osoba s tjelesnim i mentalnim poteškoćama.

Članak je objavljen u sklopu projekta Volontiranjem do znanja za 21. stoljeće. Projekt provodi udruga Studentski informativni kutak, a financira ga Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

FOTO: PIXABAY