LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Predstavljanje projekta

Veleučilište u Rijeci započelo s razvojem internacionalnoga obrazovnog programa Veleri-OI IoT School

Uz financijsku podršku iz Europskoga socijalnog fonda Veleučilište u Rijeci s partnerom Odjelom za informatiku Sveučilišta u Rijeci predstavilo je projekt sačinjen od 94 aktivnosti koje će dovesti do razvoja novoga internacionalnog obrazovnog programa.

Uz financijsku podršku iz Europskoga socijalnog fonda Veleučilište u Rijeci s partnerom Odjelom za informatiku Sveučilišta u Rijeci predstavilo je projekt sačinjen od 94 aktivnosti koje će dovesti do razvoja novoga internacionalnog obrazovnog programa.

Dana 8. veljače 2019. godine na Veleučilištu u Rijeci održana je uvodna konferencija trogodišnjeg projekta Razvoj internacionalnog obrazovnog programa Veleri-OI IoT School. Nositelj je projekta upravo spomenuto Veleučilište, a ono ga provodi u partnerstvu s Odjelom za informatiku Sveučilišta u Rijeci.

Voditelj projekta izv. prof. dr. sc. Alen Jakupović (Veleučilište u Rijeci) naglasio je da je glavni cilj projekta razvoj novoga obrazovnog programa na hrvatskom i engleskom jeziku. Tijekom provedbe projekta trebala bi ga proći prva generacija od 30 polaznika.

Kompetencije koje bi polaznici stjecali iz područja su IoT-a te područja njihove komercijalizacije, čime se nastoji pozitivno utjecati na mogućnost njihova zapošljavanja i samozapošljavanja. Također je naglasio da se cjelokupni projekt sastoji od ukupno 94 projektne aktivnosti koje će provoditi tim sastavljen od 13 članova: izv. prof. dr. sc. Alen Jakupović, izv. prof. dr. sc. Sanja Čandrlić, dr. sc. Melita Zec Vojinović, dr. sc. Davor Širola, dr. sc. Ozren Rafajac, dr. sc. Martina Ašenbrener Katić, dr. sc. Igor Jugo, mr. sc. Vesna Krajči, Vlatka Davidović, Sabrina Šuman, Damir Malnar, Dijana Đerđa i Ivan Tadić.

Zamjenica voditelja projekta izv. prof. dr. sc. Sanja Čandrlić (Sveučilište u Rijeci, Odjel za informatiku) predstavila je projektne elemente i glavne projektne aktivnosti. Naglasila je da su specifični ciljevi projekta, osim razvoja samoga obrazovnog programa, provedba pilot-projekta s prvom generacijom polaznika te izrada poslovnog plana koji treba osigurati njegovu dugoročnu održivost. Administrativna voditeljica dr. sc. Melita Zec Vojinović prikazala je proračun projekta i njegove osnovne stavke. Naglasila je da većinu troška čini ljudski rad, a određeni će se iznos proračuna utrošiti u nabavu opreme potrebne za izvođenje obrazovnog programa: 10 prijenosnih računala, 2 3D štampača, 1 glodalica, 84 mikrokontrolera i mikroračunala itd.

Osim članova projektnog tima, na konferenciji su sudjelovali dekan Veleučilišta u Rijeci dr. sc. Saša Hirnig, prodekanica za nastavu Veleučilišta dr. sc. Sanja Raspor Janković, pročelnica Sveučilišta u Rijeci, Odjela za informatiku, prof. dr. sc. Patrizia Poščić te zamjenica pročelnice Sveučilišta u Rijeci, Odjela za informatiku, prof. dr. sc. Nataša Hoić-Božić. Prisutni su bili i predstavnici poslodavaca: Eidos d.o.o., Rinels d.o.o., RIS d.o.o. i Tema d.o.o. te profesori i studenti Veleučilišta u Rijeci i Sveučilišta u Rijeci, Odjela za informatiku.

Projekt je započeo 12. listopada 2018. godine i traje do 12. listopada 2021. godine Njegova je vrijednost 1 769 698,00 HRK, a u potpunosti je financiran iz Europskog socijalnog fonda. 

FOTO: VELEUČILIŠTE U RIJECI