LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
„Mladi za dostojanstvo i ljudska prava”

Uskoro SSMH-ova edukacija o ljudskim pravima; sudionici dobivaju priliku za staž u New Yorku ili Bruxellesu

Do srijede, 7. listopada, zaprimaju se prijave za sudjelovanje u novom ciklusu edukacije „Mladi za dostojanstvo i ljudska prava”. Sudionici će dobiti priliku za stažiranje u New Yorku ili Bruxellesu te za sudjelovanje i organizaciju domaćih i međunarodnih konferencija. 

Do srijede, 7. listopada, zaprimaju se prijave za sudjelovanje u novom ciklusu edukacije „Mladi za dostojanstvo i ljudska prava”. Sudionici će dobiti priliku za stažiranje u New Yorku ili Bruxellesu te za sudjelovanje i organizaciju domaćih i međunarodnih konferencija. 

Svjetski savez mladih Hrvatska organizira novi ciklus edukacije Mladi za dostojanstvo i ljudska prava namijenjene mladima u dobi od 18 do 30 godina. Ona se već dugi niz godina održava u Splitu, Osijeku i Zagrebu, a od ove godine moguće je sudjelovanje i online.  

Sudjelovanje je besplatno te je ujedno prvi korak ka pridruživanju organizaciji. Prijave se vrše na poveznici do srijede, 7. listopada 2020.

– Tijekom edukacije mladi će imati priliku čitati tekstove autora poput Viktora Frankla, C. S. Lewisa, Karola Wojtyle, Jacquesa Maritaina, Vaclava Havela, Nelsona Mandele, Mahatme Gandhija i drugih te u grupama raspravljati o temama kao što su ljudsko dostojanstvo, solidarnost i kultura. Rasprave će se održati pod vodstvom posebno educiranih mentora online putem, a za ograničen broj sudionika moguće je organizirati i uživo rasprave, pri čemu bi se sudionici nalazili s mentorima i drugim sudionicima. – navode organizatori.

Ističu i da će se edukacije održavati jednom tjedno. Nakon sedam susreta slijedi certifikacija i službena potvrda o sudjelovanju. 

– Sudionici će dobiti mogućnost boljeg razumijevanja čovjeka i njegovog dostojanstva, kvalitetan uvid u svijet ljudskih prava, savladavanje elementarnog vokabulara koji se koristi u Ujedinjenim Narodima, a imat će i priliku za stažiranje u New Yorku ili Bruxellesu te sudjelovanje i organizaciju domaćih i međunarodnih konferencija. – dodaju.

Iskustva dosadašnjih sudionika vrlo su pozitivna.

– Edukacija nudi priliku za čitanje i analizu tekstova vrhunskih književnika, filozofa, umjetnika i iznimnih ljudi za kritičko promišljanje i raspravu o raznim temama i fenomenima, a sve to uz pomoć i pod vodstvom posvećenih mentora. – istaknula je sudionica online edukacije Paula Zujić

Dodala je kako smatra da je edukacija izvrstan način za vlastitu izgradnju i obogaćenje srca i uma te da bi svima s malo vremena i volje preporučila da se prijave.

 

Dodatne informacije nalaze se na službenoj Facebook stranici.

FOTO: PIXABAY