LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
SIGURNOST U PROMETU

Uskoro se održavaju „Dani sigurnosti u prometu”, poseban fokus je i na mlade vozače

„Dani sigurnosti u prometu”, koji se održavaju od 16. do 22. rujna, fokusiraju se na smanjenje agresivnog ponašanja u prometu te podizanje svijesti o sigurnosti, s posebnim naglaskom na 18. rujna, kada će se obilježiti „Dan bez poginulih na cestama”.

„Dani sigurnosti u prometu”, koji se održavaju od 16. do 22. rujna, fokusiraju se na smanjenje agresivnog ponašanja u prometu te podizanje svijesti o sigurnosti, s posebnim naglaskom na 18. rujna, kada će se obilježiti „Dan bez poginulih na cestama”.

Od 16. do 22. rujna diljem Europe održavaju se Dani sigurnosti u prometu, u organizaciji europske mreže prometne policije ROADPOL. Ova inicijativa, koja se provodi već četvrtu godinu zaredom, ima za cilj podizanje svijesti o sigurnosti na cestama i poticanje vozača na odgovorno ponašanje, kako bi se smanjio broj prometnih nesreća i sačuvali životi.
 

Fokus na agresivno ponašanje vozača


Ove godine kampanja se usmjerava na agresivno ponašanje sudionika u prometu, posebice vozača koji voze pod utjecajem alkohola, droga ili lijekova. Također, posebna pažnja posvećena je mladim vozačima i rizicima koje donose ilegalne automobilske utrke. Cilj je educirati javnost i smanjiti ovakva rizična ponašanja koja mogu imati tragične posljedice.
 

Četiri glavne ubojice u prometu


U Vinkovcima mladić prevaren putem društvene mreže, nasanjkali ga, a onda mu i prijetili


Tijekom Dana sigurnosti, policijske uprave diljem Hrvatske provodit će pojačane aktivnosti kako bi se spriječili najopasniji prometni prekršaji, poznati kao „četiri glavne ubojice": prebrza vožnja, vožnja pod utjecajem alkohola, nekorištenje sigurnosnog pojasa i korištenje mobitela tijekom vožnje. Ove mjere imaju za cilj smanjiti broj nesreća i povećati sigurnost na cestama.
 

Dan bez poginulih u prometu


Poseban naglasak bit će stavljen na 18. rujna, kada će se obilježiti Dan bez poginulih u prometu. Cilj je da tog dana na europskim cestama ne bude nijedne smrtne žrtve. U Republici Hrvatskoj, prošle dvije godine na ovaj dan nije bilo smrtno stradalih ni teško ozlijeđenih, što organizatori žele ponoviti i ove godine.

Meta uvodi „tinejdžerske račune" na Instagramu. Što to znači za najmlađe korisnike?


 

Odgovornost u prometu spašava živote


Kampanja poziva sve sudionike u prometu na odgovorno ponašanje kako bi se spriječile prometne nesreće i sačuvali životi. Svaka promišljena i odgovorna odluka na cesti može biti presudna.

Grad Zagreb daje besplatne zdravstvene usluge za mlade: brinite o spolnom zdravlju


Više informacija pročitajte na poveznici.
IZVOR: MUP
FOTO: PEXELS