LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Online događaj

Uskoro počinje webinar o medijskoj pismenosti, prijave su još u tijeku

Sutra se održava online webinar o medijskoj pismenosti na kojem gostuju stručnjaci iz područja medija i kulture. Prijave za sudjelovanje još su uvijek otvorene.

Sutra se održava online webinar o medijskoj pismenosti na kojem gostuju stručnjaci iz područja medija i kulture. Prijave za sudjelovanje još su uvijek otvorene.

Jedan u nizu webinara o medijskoj pismenosti u organizaciji međunarodnog neprofitnog udruženja Media & Learning Association i Centra za istraživanje nordijskih medija Nordica održat će se ove srijede, 20. siječnja, s početkom u 15 sati. Bit će posvećen statusu medijske pismenosti, njezinom položaju u obrazovnom sustavu i nekima od najznačajnijih projekata u Hrvatskoj.

Gosti su: Robert Tomljenović, potpredsjednik Vijeća za elektroničke medije koji će ujedno i napraviti uvod u medijsku pismenost i medijski krajolik u Hrvatskoj, te Ana Dokle, glavna urednica portala medijskapismenost.hr i koordinatorica Dana medijske pismenosti i druge. Dr. sc. Igor Kanižaj, stručnjak za medijsku pismenost i izvanredni profesor Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, predstavit će projekt Djeca medija. Kako stoji u najavi događaja, riječ je o najvećem projektu medijskog obrazovanja u Hrvatskoj u sklopu kojega je od 2011. održano više od 1200 radionica za 27 000 sudionika, a koji je nagrađen posebnom nagradom žirija Zaklade Evens za medijsko obrazovanje 2017. Kanižaj je i koautor prvog istraživanja javnog mnijenja o medijskoj pismenosti u Hrvatskoj i koautor Pariške deklaracije o medijskoj i informacijskoj pismenosti (UNESCO). Moderatorice su ovog i ostalih webinara o medijskoj pismenosti u Europi Maarit Jaakkola iz Nordicoma i Sally Reynolds iz Media & learning Association.

Prijave za sudjelovanje vrše se ispunjavanjem obrasca. Detaljnije informacije o događaju nalaze se na poveznici.

FOTO: UNSPLASH