LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Koronavirus u Hrvatskoj

Unazad par dana u izolaciji još nekoliko razreda, odnosno više od 100 djece

Koronavirus je u samoizolaciju u zadnjih nekoliko dana stavio oko 100 djece i oko 10 nastavnika.

Koronavirus je u samoizolaciju u zadnjih nekoliko dana stavio oko 100 djece i oko 10 nastavnika.

Jučer su u samoizolaciju stavljeni učenici tri osnovne škole u Hrvatskoj – u Varaždinu, Omišlju i na Ugljanu pa će od sada pratiti nastavu na daljinu. Prije dva dana, podsjetimo, u samoizolaciju su stavljeni učenici viših razreda, njih 70-ak iz Varaždina.
 
U Varaždinskoj županiji jučer su bila dva nova slučaja zaraze koronavirusom od kojih se u jednom radi o učeniku prvog razreda Osnovne škole Sveti Ilija, pa je tako izolirano 14 učenika tog razreda i tri učiteljice. Zaraženo dijete bliski je obiteljski kontakt prethodno zaražene osobe, izvijestio je lokalni stožer.  Iz varaždinskog županijskog Stožera civilne zaštite navode i da su zbog slučaja pojave virusa kod učiteljice viših razreda u Osnovnoj školi Klenovnik u samoizolaciji svi učenici viših razreda, njih 73 te sedam učitelja predmetne nastave.

Na otoku Ugljanu potvrđena je zaraza jednoj učenici sedmog razreda pa je 21 učenik stavljen u samoizolaciju, a na Ugljanu su u samoizolaciji još učenici druge osnovne škole. Dvanaest učenika jednog razreda Osnovne škole u Omišlju imat će nastavu na daljinu nakon što je kod jednog potvrđena zaraza koronavirusom prema informacijama primorsko-goranskog stožera civilne zaštite.
FOTO: PIXABAY