LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
GDJE JE PRAVDA ZA ŽRTVE?

Unatoč optuži za devet slučajeva spolnog zlostavljanja, nastavnik će se braniti sa slobode

Podignuta je optužnica protiv 43-godišnjeg nastavnika zbog devet slučajeva spolnog zlostavljanja učenica i bludnih radnji.

Podignuta je optužnica protiv 43-godišnjeg nastavnika zbog devet slučajeva spolnog zlostavljanja učenica i bludnih radnji.

Nastavnik (43) optužen je za devet slučajeva spolnog zlostavljanja učenica i bludnih radnji, no odlukom Županijskog suda branit će se sa slobode, uz mjere zabrane približavanja žrtvama, priopćilo je Općinsko državno odvjetništvo iz Varaždina.

Kaznena djela počinjena su u periodu od 2011. i 2016. godine, a tek sada, više od desetljeća kasnije, podignuta je optužnica, piše HRT.
 


VEZANO: SPOLNO UZNEMIRAVANJE U BJELOVARU! Učenici fotografiraju vlastita spolovila te sadržaj šalju razrednim kolegicama


 

Optužbe za koje se sumnjiči okrivljenik


Prema navodima, optuženi 43-godišnjak sumnjiči se za dva kaznena djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od petnaest godina, četiri kaznena djela spolne zlouporabe djeteta starijeg od petnaest godina, dva kaznena djela spolnog odnošaja zlouporabom položaja i jednog kaznenog djela bludne radnje.

Nije poznato o kojoj u obrazovnoj ustanovi su počinjena kaznena djela, ali nastavnik je do nedavno bio u istražnom zatvoru kojeg mu je vijeće varaždinskog Općinskog suda produljilo na prijedlog državnog odvjetništva zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.
 

VEZANO: Studenti Akademije dramske umjetnosti prosvjeduju „protiv sustava koji ih ne štiti"



Međutim, vijeće višeg suda je nakon žalbe ukinulo istražni zatvor uz postavljanje zabrane približavanja žrtvama, odnosno uspostavljanja kontakta s njima, ali i obavljanje nastavničkog posla.
FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA