LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Humanitarni čin

Učenici vinkovačke škole donirali vizire bolnici u Klaićevoj; zahvalio im se liječnik

Tehnička škola „Ruđer Bošković” u rekordnom je roku osigurala vizire za zdravstvene djelatnike Klinike za dječje bolesti Zagreb zbog čega im se putem Facebooka obratio liječnik Zoran Bahtijarević.

Tehnička škola „Ruđer Bošković” u rekordnom je roku osigurala vizire za zdravstvene djelatnike Klinike za dječje bolesti Zagreb zbog čega im se putem Facebooka obratio liječnik Zoran Bahtijarević.

Liječnik Klaićeve, Zoran Bahtijarević uputio je dirljivu poruku učenicima Tehničke škole Ruđer Bošković u Vinkovcima koji su izradili i donirali vizire.

Uz angažman sveučilišta diljem Hrvatske o kojemu smo već pričali i uz brojne donacije vizira na kojima su radili studenti, sada za isto mogu biti pohvaljeni vinkovački učenici. Kako doznajemo iz liječnikove Facebook poruke, nakon telefonskog razgovora koji je prije par dana vodio s ravnateljem vinkovačke škole, Matom Vukušićem, na adresu Klinike za dječje bolesti Zagreb već su stigli izrađeni viziri nužni za borbu protiv koronavirusa

Facebook poruku prenosimo u cijelosti:
– Vremena izazova, bilo u ratu ili u miru, iznjedre puno lijepih priča koje nam često promaknu i ostanu zabilježene samo u srcima onih do kojih su doprle. U želji da ova lijepa priča ipak ne bude jedna od nezabilježenih, ovim putem želim izraziti zahvalnost Vinkovcima i Vinkovčanima. Kao što su prije gotovo tri desetljeća branili i obranili Hrvatsku, tako ni u ovom ratu s nevidljivim neprijateljem ne sjede skrštenih ruku. Nakon samo jednog telefonskog razgovora prije tri dana, jučer na adresu Klaićeve stižu viziri iz vinkovačke Tehničke škole Ruđer Bošković, u režiji njihovog ravnatelja Mate Vukušića.

Dok svuda oko nas padaju maske (dobri ljudi postat će još bolji; oni loši samo će ih skinuti i pokazati pravo lice), Mate i njegova ekipa pobrinuli su se da vizirima zaštite zdravstvene radnike. Klaićeva je tek jedna u nizu bolnica kojima su pomogli, a niz se svakoga dana povećava.

Hvala Vinkovci, hvala dragi Mate!
FOTO: FACEBOOK