LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Planovi MZO-a

Učenici će možda ranije na zimske praznike pa će zaostatke odrađivati na ljeto

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs otkrio je nešto više o daljnim koracima MZO-a po pitanju organizacije nastave te kakvo je stanje s državnom maturom.

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs otkrio je nešto više o daljnim koracima MZO-a po pitanju organizacije nastave te kakvo je stanje s državnom maturom.

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs već duže vremena uvjerava da nema potrebe za prelaskom na potpunu nastavu na daljinu, no danas je ipak otkrio jedan od planova o sprječavanju širenja koronavirusa u školama. Prema tom planu učenici bi mogli ranije ići na zimske praznike, rekao je ministar za Novu TV.

Naime, već je poznato da Stožer ima u planu uvođenje novih mjera, no obrazovni sustav, čini se, ostaje izvan tih mjera:

– Ukoliko se u skladu s pooštravanjem općih mjera ide prema zatvaranjima većih mjesta, u tom slučaju možemo razmotriti da se u tim područjima primjene neke od mjera koje bi vodile ka tome. – rekao je Fuchs za Novu TV.

Međutim, kao što smo ranije naveli, razmatra se mogućnost ranijih zimskih praznika, pri čemu bi se oduzela dva tjedna od ljetnih praznika kako bi se nadoknadilo gradivo, no to bi se trebalo raspraviti na nacionalnoj razini.

Ministar je još odgovorio na pitanja o provođenju državne mature. Međutim, po tom pitanju nema konkretnih planova:

 – To će ovisiti o tome koliko će ovakva situacija trajati, hoće li se nastava stabilizirati. Ako uspijemo održati nastavu na ovoj razini, to će sigurno biti puno bolje za maturante. – rekao je i dodao da je Ministarstvo dalo nalog NCVVO-u da pripremi nekoliko mogućih scenarija za državnu maturu, piše Nova TV.

FOTO: UNSPLASH