LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Glavni kolodvor dobiva svratište

U Zagrebu se otvara hostel u napuštenim vagonima

Ideju o željezničkim hostelima Momčilović je dobio za vrijeme šetnje Branimirovom ulicom.

Ideju o željezničkim hostelima Momčilović je dobio za vrijeme šetnje Branimirovom ulicom.

 Na Glavnom kolodvoru u Zagrebu otvorit će se prvi željeznički hostel u Hrvatskoj. Sastojat će se od tri napuštena i neiskorištena vagona u kojima će biti 90 soba. Otvorenje se planira u siječnju, a jedan vagon već je pri kraju s renoviranjem.

Poduzetnik Zvonko Momčilović, koji je vlasnik ideje o željezničkim hostelima, zamislio je da će u prvom vagonu biti recepcija odakle će se gosti usmjeravati u sobe koje će se nalaziti u ostala dva vagona. Nakon što usmjeri goste, recepcionar će doći do kupea i kao kondukter, s pokretnom fiskalnom blagajnom, naplatiti noćenje. U svakom kupeu bit će tri ležaja, jedan fiksni i dva rasklopna. Okvirna cijena za najam cijelog kupea bit će oko 30 eura, a najjeftiniji krevet bit će 5 eura.

Ideju o željezničkim hostelima Momčilović je dobio za vrijeme šetnje Branimirovom ulicom. S obzirom na poduzetnički duh, prethodno iskustvo u turizmu te strast prema željeznicama, ideja je došla gotovo sama od sebe.

Hostel će prvenstveno biti namijenjen mlađoj populaciji putnika kojima je cilj što više uštedjeti i biti što bliže centru, što ne bi trebao biti problem s obzirom na broj mladih putnika.

Momčilovićeva tvrtka Adris Željeznički hosteli sklopila je ugovor s HŽ-om o zakupu neiskorištenih željezničkih kolosijeka na šest kolodvora. Tako bi željeznički hosteli osim u Zagrebu trebali niknuti i na kolosijecima u Splitu, Zadru, Šibeniku, Rijeci i Puli.

 

FOTO: PTIČICA