LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Poziv Centra za ženske studije

U tijeku prijave na obrazovni program Feministički odgovori na krizu: prepreke i prilike; traje dva semestra

Program će trajati dva semestra – prvi je planiran od travnja do lipnja, drugi od rujna do studenog. Predavanja su podijeljena u devet modula, a održavat će se online dva puta tjedno.

Program će trajati dva semestra – prvi je planiran od travnja do lipnja, drugi od rujna do studenog. Predavanja su podijeljena u devet modula, a održavat će se online dva puta tjedno.

U tijeku su prijave na ovogodišnji obrazovni program Centra za ženske studije pod nazivom Feministički odgovori na krizu: prepreke i prilike. Njime Centar želi iznaći nove oblike razmjene znanja i iskustava unutar feminističke pedagogije s ciljem zagovaranja i osnaživanja ženskih subjekata u obrazovnoj, kulturnoj, ekonomskoj i političkoj sferi. Voditeljica je Dorotea Šušak, a koordinatorica Laura Brcković.

Iz Centra za ženske studije ističu, također, kako u njegovu sklopu traže feminističke odgovore na pitanja uloge feminističkog znanja, feminističkih politika i nasljeđa borbe za rodnu ravnopravnost u vremenu koje traži radikalne društvene odgovore, saniranja posljedica epidemije i prirodnih nepogoda i jačanja socijalne vrijednosti, javnog zdravstva i obrazovanja. Kroz predavanja će pokazati i kako medijske kampanje protiv seksualnog uznemiravanja pretvoriti u zagovarački čin nulte tolerancije protiv seksualnog i svih drugih oblika nasilja te pridonijeti kreiranju osnažene zajednice koja žrtvu ne sumnjiči, proziva, stigmatizira i/ili marginalizira.

Program će trajati dva semestra – prvi je planiran od travnja do lipnja 2021. godine, drugi od rujna do studenog 2021. godine. Predavanja su podijeljena u devet modula uz gostovanja međunarodnih predavačica i predavača. Održavat će se online dva puta tjedno – ponedjeljkom od 19 sati do 21 sat i subotom od 16 sati do 18 sati, uz eventualne izmjene termina ovisno o praznicima i dostupnosti predavačica i predavača. Nazivi i opisi svih modula objavljeni su na poveznici. Participacija za dvosemestralni program iznosi 300 kuna, uz mogućnost otplate dijela iznosa volontiranjem, što je navedeno na službenoj stranici.

Prijave se zaprimaju do 23. travnja 2021. godine na e-adresi zenskistudiji2021@gmail.com. Potrebno je poslati životopis u kojem je potrebno navesti i informacije o formalnom i neformalnom obrazovanju, studentskom, profesionalnom statusu ili zanimanju, aktivističkom djelovanju te o dosadašnjem interesu iz područja ženskih, rodnih i feminističkih teorija i praksi. Uz to šalje se i kratko motivacijsko pismo. Slijedi razgovor sa svim prijavljenima, a potom i službeni detalji provedbe programa. Jedan od osnovnih kriterija za odabir kandidatkinja i kandidata je mogućnost redovitog pohađanja nastave.
FOTO: UNSPLASH