LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
važnost lokalnih i regionalnih aktivnost

U tijeku prijava projekata javnih i privatnih organizacija za financiranje iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, u suradnji sa Zajedničkim tajništvom programa, organizira online informativnu radionicu za sve hrvatske prijavitelje.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, u suradnji sa Zajedničkim tajništvom programa, organizira online informativnu radionicu za sve hrvatske prijavitelje.

Program transnacionalne suradnje Središnja EuropaInterreg Središnja Europa, za razdoblje od 2021. do 2027. godine otvorio je treći poziv na dostavu projektnih prijedloga. Ovaj poziv namijenjen je javnim i privatnim organizacijama koje žele razvijati projekte u područjima inovacija, energetske tranzicije, zaštite okoliša, klimatskih promjena, prometne povezanosti i jačanja upravljačkih kapaciteta za regionalni razvoj. Prijave su otvorene do 13. prosinca 2024. godine, dok se ugovaranje i početak provedbe odabranih projekata očekuju tijekom ljeta 2025. godine.

Program naglašava važnost lokalnih i regionalnih aktivnosti koje uključuju sudjelovanje različitih dionika i promiču inkluzivno upravljanje. Projekti iz trećeg poziva usmjereni su na podršku društveno-ekonomskoj transformaciji kroz razvoj ljudskog kapitala, poboljšanje povezanosti te jačanje upravljačkih kapaciteta u ciljanim područjima. Ukupna vrijednost poziva iznosi 14 milijuna eura, uz stopu sufinanciranja od 80% iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR). Prijavitelji mogu konkurirati za projekte unutar četiri specifična cilja: jačanje vještina za pametnu specijalizaciju i industrijsku tranziciju, unaprjeđenje zelene mobilnosti u urbanim sredinama, poboljšanje prometne povezanosti ruralnih i perifernih regija te jačanje integriranog teritorijalnog upravljanja.

Dubrovačke slikarice donirale svoje radove za stipendije studenata i učenika



Projektni konzorciji moraju uključivati najmanje tri partnera iz različitih EU država, pri čemu najmanje dva partnera moraju biti iz regija uključenih u program. Prihvatljivi partneri uključuju nacionalna, regionalna i lokalna javna tijela, privatne institucije s pravnom osobnošću, kao i međunarodne organizacije koje djeluju prema nacionalnom pravu države članice EU. Kao novost u odnosu na prethodne pozive, obavezne su individualne konzultacije sa Zajedničkim tajništvom programa. Te konzultacije, koje će se održavati od 17. listopada do 3. prosinca 2024. godine, ključan su uvjet za prihvatljivost prijedloga i bez njih projektne prijave neće biti razmatrane.

Okrugli stol Sveučilišta Sjever: suradnja s lokalnom upravom i razvojnim agencijama sjevera


Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, u suradnji sa Zajedničkim tajništvom programa, organizira online informativnu radionicu za sve hrvatske prijavitelje koja će se održati 29. listopada 2024. godine. Radionica će započeti u 10 sati, s mogućnošću tehničke provjere od 9.30 sati. Više informacija o radionici dostupno je na mrežnim stranicama Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti za sudjelovanje do 28. listopada 2024. godine u 13 sati putem online prijavnog obrasca, a više informacija o radionici i samom pozivu dostupno je preko nacionalne kontakt točke za Republiku Hrvatsku i Zajedničkog tajništva

IZVOR: EU FONDOVI HRVATSKA
FOTO: FREEPIK / ILUSTRACIJA