LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
NESEBIČAN ČIN

Dubrovačke slikarice donirale svoje radove za stipendije studenata i učenika

Humanitarna udruga Tate su tate organizira drugu humanitarnu aukciju s ciljem prikupljanja sredstava za stipendije studenata i učenika, a u akciju su se uključile dubrovačke slikarice.

Humanitarna udruga Tate su tate organizira drugu humanitarnu aukciju s ciljem prikupljanja sredstava za stipendije studenata i učenika, a u akciju su se uključile dubrovačke slikarice.

Dubrovačke slikarice uključile su se u humanitarnu aukciju doniranjem svojih radova s ciljem osiguravanja financijskih sredstava za stipendije studentima, ali i učenicima slabijeg socioekonomskog statusa. Aukcija će se održati 9. veljače 2024., od 18 sati, u Studentskom domu Dubrovnik (Marka Marojice 2B), piše Dubrovnik net.
 


VEZANO: Grad osigurao besplatan prijevoz vlakom za 487 studenata



Tu hvalevrijednu akciju po drugi put organizira udruga Tate su tate  – prošle godine u akciji sudjelovali su dubrovački umjetnici, a ove godine su se uključile poznate dubrovačke i za Dubrovnik vezane umjetnice. Licitaciju djela na aukciji vodit će istaknuta novinarka i voditeljica Suzi Sokol.
 

„Iskreno se zahvaljujemo našim velikim umjetnicama i plemenitim ženama; Leni Kramarić, Nikolini Šimunović, Katarini Ivanišin, Ivani Selmani, Jasmini Runje, Antoniji Rusković Radonić, Aidi Hebib Raguž, Iris Lobaš Kukavičić, Ivi Laterzi Obuljen, Dubravki Tullio, Romani Milutin Fabris, Ivoni Šimunović i Katarini Alamat Kusijanović na donaciji njihovih radova, a za koje će se licitirati ovaj petak. – poručili su iz Udruge za Dubrovnik net.

 

Plemenit cilj


Udruga Tata je Tata postavila si je za cilj osnovati fond za stipendiranje djece koja su ostali bez roditelja ili se pronašla u teškoj životnoj situaciji. 
 

„To nam je i uspjelo isključivo zbog pomoći umjetnika, zaljubljenika u umjetnost i svih donatora velikih srca. Ne sumnjamo zato kako će se ova priča uspješno nastaviti i ove godine, a da ćemo je već iduće ponosno zvati tradicionalnom humanitarnom aukcijom. – rekli su za Dubrovnik net.


Iz Udruge pozivaju da svi zainteresirani svoju donaciju uplate na račun posebno otvoren za  fond za stipendije – HR0523900011500267062.
FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA