LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Suzbijanje elektroničkog nasilja

U tijeku je provedba Sigurnog klika; provjerite što sve donosimo narednih mjeseci

Povrh svega valja istaknuti da s radom nastavlja Siguran kutak, online savjetnik za djecu i mlade s iskustvom nasilja.

Povrh svega valja istaknuti da s radom nastavlja Siguran kutak, online savjetnik za djecu i mlade s iskustvom nasilja.

Centar za razvoj mladih od 1. lipnja 2020. provodi projekt Siguran klik. Trajat će sve do kraja svibnja 2021.

U njegovu sklopu dosad je proveden niz aktivnosti kojima je glavni cilj suzbijanje elektroničkog nasilja. I u narednem periodu CERM priprema raznovrstan sadržaj.

Povrh svega valja istaknuti da s radom nastavlja Siguran kutak, online savjetnik za djecu i mlade s iskustvom nasilja. Svi mu se anonimno mogu javiti na službenoj stranici Udruge. Nastavlja se i kampanja na društvenim mrežama i portalu Studentski.hr naziva Prijavi internetsko nasilje

Naglasimo i da učenike osnovnih i srednjih škola s područja cijele Hrvatske očekuje literarni natječaj pod nazivom Internet može biti ljepše mjesto. Detaljnije informacije objavit ćemo uskoro.

U pripremi je i digitalna brošura za raditelje u kojoj će moći pronaći savjete za zaštitu djece od nasilja na internetu. A koje sve opasnosti vrebaju u online svijetu, otkrit će se na okruglom stolu planiranom pri kraju provedbe projekta. 

Članak je nastao u sklopu projekta Siguran klik, a za sadržaj je odgovoran isključivo Centar za razvoj mladih. Projekt provodi CERM u partnerstvu s udrugom Ženska soba – Centar za seksualna prava te uz financijsku potporu Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.