LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Prvi dan škole

U 9 škola već se uvukao koronavirus – nastava je ondje ipak započela online

Danas je prvi dan nove školske godine – jedne od najizazovnijih školskih godina do sada, a s nastavom uživo nisu mogli započeti baš svi hrvatski školarci!

Danas je prvi dan nove školske godine – jedne od najizazovnijih školskih godina do sada, a s nastavom uživo nisu mogli započeti baš svi hrvatski školarci!

Pred nama je jedna od najizazovnijih školskih i akademskih godina, a danas, 7. rujna, u školske se klupe vraćaju učenici osnovnih i srednjih škola, barem onih u kojima zasad nema zaraženih učenika i djelatnika.
Vezano: MZO predstavio upute za organizaciju nastave u školama i boravka u vrtićima
Onih škola u kojima takvih osoba ima zasad je najmanje 9 pa će se učenici tih škola prvoga dana nastave vratiti nastavi na daljinu. Kako prenosi HRT, dva tjedna neće raditi Osnovna škola Marina Držića u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, kao ni škola u Murteru. Srednja škola Prelog također će odgoditi početak nastave uživo, ali za sedam dana, dok nastave za to vrijeme neće biti ni u osnovnoj školi u Koprivnici.

Osim tih škola, prema modelu C, odnosno u potpunosti online, radit će i Osnovna škola Franje Horvata Kiša u Loboru te OŠ Pavla Vučkovića u Sinju. U samoizolaciji se, kako prenosi Jutarnji list, nalazi i razred maturanata Gimnazije Tituša Brezovačkog u Zagrebu u koji ide 28 učenika, pored kojih su u samoizolaciji i četiri profesora i ravnatelj. Budući da je osigurana zamjena za četiri profesora, nastava će za ostale učenike započeti prema modelu B.
– Maturanti iz tog razreda te kolegice i kolege koji su bili s njima vratili su se s maturalnog putovanja u Istri desetak dana prije početka nove školske godine. Koliko imam informacija, zaraza koronavirusom potvrđena je kod šestero učenika, zbog čega je cijeli razred završio u samoizolaciji kao i četvero profesora te ja kao njihov kontakt – rekao je za Jutarnji list ravnatelj Jelenski, koji se testirao i negativan je na COVID-19.
Ipak, veći je dio školaraca koji se vraća u škole, odnosno fizičkom obliku nastave, pa i jednima i drugima želimo što uspješniju školsku godinu i puno negative, ali samo kada je u pitanju koronavirus!
FOTO: UNSPLASH