LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Lavina reakcija

Trgovački lanac privukao pažnju seksističkom objavom: „Ispričavamo se, trebalo je biti smiješno...“

Iz Žapca su poručili kako je riječ o "fori", no svjesni su pogreške te su ubrzo objavili javnu ispriku.

Iz Žapca su poručili kako je riječ o "fori", no svjesni su pogreške te su ubrzo objavili javnu ispriku.

Na prvi pogled jedna sasvim obična reklama za deterdžente, koju je objavio trgovački lanac Žabac Outlet, postala je predmet rasprave. Naime, pomalo nespretno, iz Žapca su na društvene mreže plasirali promo-opis s elementima seksizma.

Drage mame, sestre, bake, strine, kućanice - i svi muški koji se tako osjećaju pozor! Osim što imamo vrhunske deterdžente Labud u rinfuzi, imamo još masu proizvoda iste namjene! Ne vjerujete? Najbolje da provjerite sami i još bolje - usporedite cijene. Tagiraj prijateljicu s kojom pereš i osvoji sve sa slike! - stoji u objavi.

Inače ste super, ali ne kužim čemu ovakva seksistička objava.. Je li da nas i dalje drži ne samo u kuhinji, gdje nam je i mjesto, već sada i u kupaoni? - jedan je od komentara kojeg je podržalo dvadesetak korisnika Facebooka.

Reklama spomenutog trgovačkog lanca završila je i na stranici - Seksizam naš svagdašnji. 

Ako si žena, tvoj je posao da čistiš. Ako si muškarac, a čistiš - onda te ismijavamo i koristimo mame, sestre, bake, strine i kućanice kao uvredu - poručili su sa stranice koja već duže vrijeme ukazuje na sveprisutni seksizam u javnom i oglasnom prostoru.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Seksizam naš svagdašnji (@seksizamnassvagdasnji)


Iz Žapca su poručili kako je riječ o "fori", no svjesni su pogreške te su ubrzo objavili javnu ispriku koju prenosimo u cijelosti.

Dragi svi, stižu nam poruke i notifikacije da smo tema i da se javno poziva na bojkot naših trgovina zbog seksističke objave, pa se ovim putem ispričavamo svima koje smo istom povrijedili. Istina je ta da Žabac ima nultu toleranciju prema bilo kakvom obliku diskriminacije, pa tako i na ovu temu. Ako itko vjeruje u ravnopravnost, onda smo to mi - jer osim što od prvog dana zapošljavamo osobe s posebnim potrebama i odnosimo se prema njima kao jednakima, naša djela na tu temu govore potpuno suprotno od ovoga kako nas se u ovom slučaju predstavlja. Mi nismo kao druge trgovine, tako i naše objave budu drugačije. Uvijek se trudimo biti veseli i pozitivni kao što i sami jesmo, no ovom objavom je ispalo drugačije i nama je, prvenstveno marketinškom timu koji je odgovoran za ovu objavu, iskreno i od srca žao. Još jednom, u ime cijelog tima Žabac - ispričavamo se svima koje smo ovim putem povrijedili. Namjera je bila sasvim drugačija, no to je sada manje važno.

 
FOTO: UNSPLASH