LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Za buduće studente

Toni Milun s karijernim savjetnicima pred zagrebačkim maturantima

Karijerno savjetovanje za maturante u Zagrebu održat će se 21. listopada. Budući će studenti uz Tonija Miluna i karijerne savjetnike saznati kakvi su im izgledi za upisivanje pojedinog fakulteta, što ih sve čeka na ispitu državne mature te na što moraju obratiti posebnu pažnju.

Karijerno savjetovanje za maturante u Zagrebu održat će se 21. listopada. Budući će studenti uz Tonija Miluna i karijerne savjetnike saznati kakvi su im izgledi za upisivanje pojedinog fakulteta, što ih sve čeka na ispitu državne mature te na što moraju obratiti posebnu pažnju.

Svake se godine više od 4000 maturanata odlučuje za sudjelovanje na karijernim savjetovanjima koje organizira Otvoreno učilište Algebra uz partnere MojPosao i EduCentar. Znaju da će ondje dobiti korisne i praktične informacije o tome kako izgleda cijeli proces državne mature te upisa na fakultete i o onome na što posebno treba obratiti pažnju – s kojim se zanimanjima kasnije lako zaposliti i koja su posebno tražena. Karijerna savjetovanja provode se u rujnu i listopadu u više gradova širom Hrvatske i namijenjena su svima koji na vrijeme i bez stresa na jednom mjestu žele saznati sve o ovim odlukama koje ih očekuju.

Karijerno savjetovanje za maturante u Zagrebu održat će se u hotelu Academia (Tkalčićeva 88) u subotu, 21. listopada, s početkom u 10 sati. Iako je ulaz na cjelokupni program potpuno besplatan, obavezna je prijava na poveznici.

Budući studenti saznat će, na primjer, kakvi su im izgledi za upisivanje pojedinog fakulteta i što ih sve čeka na ispitu državne mature te na što moraju obratiti posebnu pažnju. Također, u Zagrebu će imati priliku upoznati Tonija Miluna, omiljenog profesora matematike koji je mnogima pomogao da se oslobode straha od tog predmeta.

Stručnjaci Otvorenog učilišta Algebra prate ovaj proces te rezultate državne mature posljednjih nekoliko godina i rado će s maturantima podijeliti korisne savjete za pravovremenu pripremu za ovaj važan ispit i njegovo bezbolno polaganje. Zahvaljujući svakodnevnom praćenju tržišta rada, Algebra, MojPosao i EduCentar maturantima će tijekom ovih događanja također prenijeti aktualne informacije o tome koja se zanimanja najviše traže na hrvatskom i europskom tržištu rada te koje se vještine smatraju poželjnima za studij na pojedinom fakultetu.

– Maturantima želimo omogućiti što raniji pristup informacijama o tome što ih čeka na kraju školske godine koja je upravo krenula. Nema razloga za strah i stres oko državne mature ako se za nju pripremaju savjesno i na dobar način te ako su svjesni svega što ih očekuje na samoj maturi i tijekom upisa na fakultet. Ipak, želimo ih posebno osvijestiti da odabir fakulteta zapravo u velikoj mjeri predstavlja i odabir daljnje karijere, odnosno da može utjecati na mogućnosti zapošljavanja. Koliko se koja zanimanja traže, kako se najlakše zaposliti i kako će se razvijati tržište rada u narednim godinama – sve se ove informacije mogu negdje pronaći, no maturanti koji su ranijih godina bili na našim karijernim savjetovanjima kažu da su im informacije najkorisnije kada im ih ovako prezentiramo na jednom mjestu. – rekla je dr. sc. Maja Brkljačić, voditeljica programa za mlade u Otvorenom učilištu Algebra.

– Izlazak na tržište rada nakon formalnog obrazovanja nije mala stvar, stoga nam je drago da ćemo kroz praktične savjete i predavanja moći budućim studentima, ali i njihovim roditeljima, približiti stanje na tržištu rada. Također, osvijestit ćemo im važnost kontinuiranog ulaganja u obrazovanje. Sigurni smo da će savjeti na temu predstavljanja potencijalnim poslodavcima kroz pisanje molbe i životopisa biti svima izrazito korisno. U svakom slučaju, veselimo se susretu s učenicima tijekom ovogodišnjeg ciklusa uvijek izuzetno uspješnih karijernih savjetovanja. – rekao je Ivan Krkoč s portala EduCentar, člana MojPosao grupe.

FOTO: FACEBOOK/TONI MILUN