LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Klub studenata informacijskih znanosti Ex libris

Tjedan Harryja Pottera u Zadru uvući će mlađe i starije u čarobni svijet čitanja

Posjetitelji će od 27. ožujka do 1. travnja 2017. moći po četvrti put uživati u različitim čarobnjačkim aktivnostima na Tjednu Harryja Pottera u Zadru.

Posjetitelji će od 27. ožujka do 1. travnja 2017. moći po četvrti put uživati u različitim čarobnjačkim aktivnostima na Tjednu Harryja Pottera u Zadru.

Da Hrvatska sve češće postaje sjedište kultnog čarobnjačkog svijeta, uvjerio nas je Klub studenata informacijskih znanosti Ex libris. U suradnji s Gradskom knjižnicom Zadar u zadnjem tjednu ožujka za sve Zadrane pripremaju Tjedan Harryja Pottera, bogatu manifestaciju koja će razveseliti sve ljubitelje zbivanja u Hogwartsu. Ovo je četvrta godina održavanja u Zadru, a Tjedan Harryja Pottera već se održao i u Splitu te Osijeku, sukladno s velikim interesom javnosti.

Prošlogodišnja je manifestacija bila vrlo uspješna, FOTO: Facebook/Tjedan Harryja Pottera Zadar

Baš kako bi i trebalo biti, manifestacija će biti službeno otvorena 27. ožujka 2017. ceremonijom razvrstavanja u domove Hogwartsa i Ilvermornyja. Novopečeni čarobnjaci moći će se zatim okušati u geografskom kvizu. Tijekom tjedna održat će se i Harry Potter Pictionary te Harry Potter kviz znanja, a sudionici će svoju kreativnost moći pretočiti u djelo na radionicama čarobnih štapića i čarobnjačkih šešira. U dvorištu knjižnice održat će se i tečaj letenja na metlama, vještine potrebne svakom pravom čarobnjaku, a svi zainteresirani imat će priliku osmisliti novu naslovnicu knjige te osvojiti vrijedne nagrade.

– Budući da smo i same ljubiteljice malog čarobnjaka, ideja nam nikad ne fali. Trudimo se svake godine osmisliti novi program te iznenaditi naše sudionike kako programom tako i nagradama. – poručila je Lucija Žilić, predsjednica kluba, te nadodala da sudionike očekuju vrijedne nagrade poput planera čitanja, majica, privjesaka i  primjeraka najnovijih djela iz pera J. K. Rowling.

Prijave nisu potrebne, a sudjelovati mogu svi zainteresirani. Prelistajte romane, ponovite gradivo i provjerite kako je bilo na prošlogodišnjem Tjednu Harryja Pottera u Zadru te kako su se Splićani proveli na svojoj manifestaciji, a zatim se uputite u zadarsku knjižnicu.

Sve informacije i detalje o rasporedu aktivnosti ovogodišnjeg događaja možete potražiti na službenoj Facebook stranici.

FOTO: FACEBOOK/TJEDAN HARRYJA POTTERA ZADAR