LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Za doktorande poslijediplomskih sveučilišnih doktorskih studija

Sveučilište Sjever ponovno domaćin Međunarodne doktorske konferencije iz podučja medija i komunikacija

– Cilj ove konferencije jest prije svega omogućiti doktorandima i mladim znanstvenicima da u poticajnoj i profesionalnoj atmosferi samostalno ili u suradnji s profesorima, studijskim savjetnicima i mentorima predstave vlastita istraživanja. – ističe izv. prof. dr. sc. Iva Rosanda Žigo.

– Cilj ove konferencije jest prije svega omogućiti doktorandima i mladim znanstvenicima da u poticajnoj i profesionalnoj atmosferi samostalno ili u suradnji s profesorima, studijskim savjetnicima i mentorima predstave vlastita istraživanja. – ističe izv. prof. dr. sc. Iva Rosanda Žigo.

Na Sveučilištu Sjever, odnosno u Sveučilišnom centru Koprivnica, održat će se novo izdanje Međunarodne doktorske konferencije za doktorande poslijediplomskih sveučilišnih doktorskih studija iz područja medija i komunikacija. Zakazana je za 10. listopada 2020.

– Cilj ove konferencije jest prije svega omogućiti doktorandima i mladim znanstvenicima da u poticajnoj i profesionalnoj atmosferi samostalno ili u suradnji s profesorima, studijskim savjetnicima i mentorima predstave vlastita istraživanja. Interdisciplinarni karakter ovoga simpozija omogućuje sudionicima razmjenu različitih iskustava te im pruža mogućnosti uspostavljanja mreže suradnika kao poticaj za daljnji stručni, no prije svega znanstvenoistraživački napredak. Prošle godine doktorandi i mladi znanstvenici izložili su čak 41 znanstveni rad iz područja medija i komunikacije i bili smo izrazito zadovoljni njihovim radovima. – ističe voditeljica doktorskog studija izv. prof. dr. sc. Iva Rosanda Žigo, pročelnica Odsjeka za Medije i komunikaciju.

Sa Sveučilišta ističu da je konferencija otvorena svim doktorandima iz područja informacijsko-komunikacijskih znanosti, kao i onima iz srodnih tehničkih i humanističkih disciplina. Sažetke svojih radova mogu poslati do 1. rujna 2020. na e-mail adresu irosandazigo@unin.hr, a obavijest o njihovu prihvaćanju dobit će 25. rujna 2020.

Predviđene su sljedeće teme: Kreativna upotreba informacijskih tehnologija, Analitički alati za ICT-potporu komunikacija i medija, Izdavačka industrija – tehnologijski kontekst i suvremeni trendovi u nakladništvu, Kognitivni aspekti komunikacije, Sinteza i prezentacija znanstvenih informacija, Komunikacijska kompetencija u kontekstu profesionalizacije, Analitički modeli i simulacije interpersonalnih komunikacijskih protokola, Organizacijska komunikacija, Novi trendovi u medijskom dizajnu, Istraživanja digitalne komunikacije, Marketinški menadžment u medijima i izdavaštvu, Upravljanje u odnosima s javnošću, Zaštita osobnih podataka u medijima, Informacijska sigurnost i zaštita poslovnih informacija, Semiotika u masovnom komuniciranju, Mediji i politika, Mediji, tekst, društvo, kultura.


Podsjetimo, prvo izdanje ove konferencije održano je u rujnu prošle godine. Okupilo je brojne ugledne znanstvenike iz akademskog svijeta te društveno-političkog života, a održana su i predavanja međunarodno priznatih znanstvenika, profesora i stručnjaka iz područja medija, novinarstva, nakladništva i komunikacijskih znanosti – dr. Angusa Phillipsa sa Sveučilišta Oxford Brookes, dr. Vanje Garaja sa Sveučilišta Brunel u Londonu, prof. dr. sc. Maje Jokić s Instituta za društvena istraživanja Sveučilišta u Zagrebu te dugogodišnjeg novinara i dopisnika iz Rima Silvija Tomaševića.

FOTO: MARIO PERIŠA