LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Dan PMF-a

Sutra besplatno posjetite Botanički vrt; očekuju vas besplatne ture i koncert

Za vođenu turu građani će se moći predbilježiti neposredno prije početka ture, pri čemu će grupe biti maksimalno do 15 osoba.

Za vođenu turu građani će se moći predbilježiti neposredno prije početka ture, pri čemu će grupe biti maksimalno do 15 osoba.

U srijedu 8. lipnja Prirodoslovno-matematički fakultet zagrebačkog sveučilišta obilježava 76 godina od osnivanja

S obzirom na to da svečanost obilježavanja ove važne obljetnice, poručuju, žele podijeliti i s građanima, za srijedu su svim posjetiteljima osigurali besplatan ulaz u Botanički vrt, ali i dvije vođene ture, koje će se održati u 16 i 18 sati.

Za vođenu turu građani će se moći predbilježiti neposredno prije početka ture, pri čemu će grupe biti maksimalno do 15 osoba. Osim toga, u 17:30 sati će se ispred paviljona u Botaničkom vrtu održati i koncert Gospel zbora Sunce.

Podsjetimo, gotovo dvije godine nakon osnivanja Sveučilišta u Zagrebu 1876.godine započela je nastava iz grupe prirodoslovno i matematičkih predmeta na Prirodoslovno-matematičkom odjelu Mudroslovnog fakulteta. Današnji PMF u Zagrebu osnovan je uredbom Vlade NR Hrvatske 8. lipnja 1946. godine, zbog čega se taj dan obilježava kao dan PMF-a.
FOTO: MAJA ČIRJAK/STUDENTSKI.HR