LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Mreža mladih Hrvatske

Sudjeluj u debati s političkim strankama o budućnosti mladih!

Uoči parlamentarnih izbora, Mreža mladih Hrvatske organizira debatu na kojoj će sudjelovati predstavnici političkih stranaka, a glavna je tema debate položaj i problemi mladih u Hrvatskoj. Prijave za sudjelovanje primaju se do 26. listopada 2015.

Uoči parlamentarnih izbora, Mreža mladih Hrvatske organizira debatu na kojoj će sudjelovati predstavnici političkih stranaka, a glavna je tema debate položaj i problemi mladih u Hrvatskoj. Prijave za sudjelovanje primaju se do 26. listopada 2015.

Mreža mladih Hrvatske, organizacija koja okuplja nevladine udruge mladih i za mlade, 30. listopada u 12 sati u Hotelu International organizira debatu s predstavnicima političkih stranaka kako bi zajedno sa mladima raspravljali o položaju i problemima mladih u Hrvatskoj. Debata bi trebala trajati oko dva sata, a vodit će ju novinarka Nataša Božić.

Uz Hrvatski studentski zbor, koji je političkim strankama postavio 12 pitanja o poboljšanju studentskoga života i reformama potrebnim u nacionalnom sustavu (visokoga) obrazovanja, i MMH je svoje zahtjeve predstavila u dokumentu "Slika, ton... a program?". U svom programu, MMH je iznijela pet zahtjeva za rješavanje problema i vođenju kvalitetne politike za mlade. 

– Ovim konkretnim zahtjevima želimo skrenuti pažnju političkih stranaka na potrebu da mlade postave kao politički prioritet kroz svoje programe te se uključe u raspravu o njihovim problemima –, rekao je predsjednik MMH-a Karlo Kralj.

Izborni zahtjevi odnose se na osnivanje nestranačkog i neovisnog Ureda za mlade Vlade RH kao tijela koje će se baviti područjem mladih i osiguravanjem kvalitetnijih uvjeta života mladih, sustavnim i kvalitetnim uvođenjem građanskog odgoja i obrazovanja kao zasebnog predmeta te osiguravanjem uvjeta za kvalitetnu stručnu praksu učenika i studenata u procesu obrazovanja, učenjem za radno mjesto u sklopu obrazovnoga sustava, četveromjesečnom naknadom u periodu traženja posla za mlade bez radnoga staža i ratificiranjem revidirane Europske socijalne povelje.

Prijave za sudjelovanje na debati primaju se do 26. listopada 2015., osim ako se kapaciteti dvorane popune prije navedenoga datuma. U tom slučaju, organizator će ranije zatvoriti procese prijave. Sudionicima koji nisu iz Zagreba MMH će pokriti troškove prijevoza javnim prijevozom ili automobilom (u slučaju da dolaze s još najmanje dvoje sudionika). Prijaviti se možete ovdje.

FOTO: MMH