LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
COVID-19 PORUKE

Stručnjaci sa svjetskih sveučilišta o pandemiji koronavirusa na Kampusu Sveučilišta u Rijeci

Na riječkom Građevinskom fakultetu 24. rujna počinje ciklus znanstvenih susreta na kojima će svjetski stručnjaci iz svoje perspektive govoriti o svojim istraživanjima i rješenjima za svjetsku krizu izazvanu koronavirusom.

Na riječkom Građevinskom fakultetu 24. rujna počinje ciklus znanstvenih susreta na kojima će svjetski stručnjaci iz svoje perspektive govoriti o svojim istraživanjima i rješenjima za svjetsku krizu izazvanu koronavirusom.

Sveučilište u Rijeci i Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti – Zavod za biomedicinske znanosti u Rijeci organiziraju Interdisciplinarni znanstveni skup COVID – 19 PORUKE. Program je osmišljen kao ciklus od pet perspektiva, odnosno jednodnevnih znanstvenih skupova koji će se održati u razdoblju od rujna do studenog na Kampusu Sveučilišta u Rijeci. Na svakom će sudjelovati eminentni znanstveni stručnjaci s europskih i svjetskih sveučilišta koji će iz svoje perspektive govoriti o istraživanjima i rješenjima za svjetsku krizu izazvanu pandemijom koronavirusa  

 

Prvi od pet znanstvenih skupova nazvan je Advancement in Virology Research – an Opportunity to Improve International Impact of the University of Rijeka, a održat će se 24. rujna na Građevinskom fakultetu. Gost predavač bit će prof. dr. sc. Ivan Đikić, Goethe University Frankfurt and Max Planck Institute for Biophysics, član Međunarodnog znanstvenog savjeta Sveučilišta u Rijeci. Tema su tada dostignuća u epidemiologiji te doprinos znanstvenika Sveučilišta u Rijeci boljem razumijevanju globalne pandemije. Broj je sudionika na lokaciji ograničen, sukladno aktualnim preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, a cjelodnevni skup bit će moguće pratiti i online

Prva četiri znanstvena skupa bit će posvećena znanstvenim istraživanjima iz četiri različita područja – biomedicina, obrazovanje, tehnologija te društvene i humanističke znanosti, dok će peta biti posvećena studentskoj perspektivi na posljedice pandemije. Posljednji, peti skup zamišljen je kao prostor na kojem će se sa studentima podijeliti dileme i razmišljanja o budućnosti visokog obrazovanja i društva u cjelini.

Prije održavanja svakog skupa bit će publicirana knjiga sažetaka. Konačno, nakon završetka ciklusa organizatori će producirati dokument naziva COVID-19 UNIRI MESSAGES koji će sadržavati zaključke o smjeru i potrebi daljnjih znanstvenih istraživanja i društvenih djelovanja. Time Sveučilište u Rijeci, uz podršku Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti – Zavoda za biomedicinske znanosti u Rijeci, želi doprinijeti razmjeni ideja s ciljem uspješnijeg suočavanja s izazovima pandemije koronavirusa COVID-19 i naglasiti svoju posvećenost svojoj javnoj misiji društvene odgovornosti.

Dodatne informacije nalaze se na poveznici

FOTO: PIXABAY