LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Stožer civilne zaštite RH

Stožer sazvao konferenciju: 18 novih slučajeva zaraze koronavirusom i 71 aktivan slučaj!

Na današnji dan, 21. lipnja, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske izvijestio je o zabilježenih 18 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Na današnji dan, 21. lipnja, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske izvijestio je o zabilježenih 18 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Na konferenciji za javnost Stožera civilne zaštite RH održanoj 21. lipnja zbog povećanog broja novozaraženih unazad nekoliko dana ministar zdravstva Vili Beroš obavijestio je o je 18 novih slučajeva zaraze koji su zabilježeni među 276 testiranih u posljednja 24 sata. Time do sada imamo ukupno 2317 zaraženih osoba od bolesti COVID-19.

U Hrvatskoj je 71 aktivan slučaj, a od novooboljelih deset ih je u gradu Zagrebu, u Osječko-baranjskoj županiji 5 te u Zagrebačkoj, Splitsko-dalmatinskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji po 1 slučaj. Preminulih od jučer nemamo pa ta brojka i dalje podrazumijeva 107 osoba. Na respiratoru još uvijek nije nijedna osoba, dok je 9 hospitaliziranih.

U Hrvatskoj se sada nalazi 205 000 turista, a nitko nije zaražen, objavio je Beroš:
– Svaki dan učimo o koronavirusu, to je bolest s mogućim opasnim posljedicama. Društveni i gospodarski život moraju ići dalje, ali zdravlje je najbitnije – rekao je ministar Beroš.
Mjere će se eventualno donositi postepeno, a trenutno se zabranjuju posjete korisnicima domova i izlazak korisnika iz domova u Zagrebačkoj županiji, Zagrebu, Osijeku i Splitsko-dalmatinskoj županiji. Ukidaju se posjete bolesnicima u Osijeku, Splitu i Zagrebu. Uvodi se testiranje zdravstvenih radnika koji se vraćaju iz zemalja u kojima je lošija zdravstvena situacija.
FOTO: UNSPLASH