LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Koronavirus

Stožer: Moglo bi biti popuštanja mjera u području sporta, obrazovanja i ugostiteljstva

Stožer zbog novog soja virusa, situacije u drugim zemljama i smanjene isporuke cjepiva neće drastično popustiti mjere.

Stožer zbog novog soja virusa, situacije u drugim zemljama i smanjene isporuke cjepiva neće drastično popustiti mjere.

Jučer je održan sastanak Vlade Republike Hrvatske i Nacionalnog stožera na kojemu se raspravljalo o popuštanju mjera od 1. veljače 2021. Kako prenosi Index.hr, najviše će popuštanja biti u području sporta i rekreacija, a moguće je i otvaranje terasa restorana i kafića.

Sport

Otvaranje teretana razmatra se zbog toga što nema čvrstih dokaza da su to mjesta na kojima se zaraza pojačano širi. Trebao bi biti proširen krug ljudi kojima su dozvoljeni treninzi, natjecanja i bavljenje sportom općenito. Treninzi bi mogli biti omogućeni sportašima 1., 2. i 3. kategorije.

Ugostiteljski objekti 

Stožer razmatra dopuštanje ugostiteljima prodaje kave i sličnih napitaka za van, ali i otvaranje terasa. Resorno ministarstvo trebalo bi odraditi dodatnu evaluaciju prema kojoj bi zatim trebala biti donesena konačna odluka.

Škola

U škole će se vjerojatno vratiti učenici viših razreda osnovne škole. Podsjećamo, oni sada, zajedno s učenicima srednjih škola, nastavu pohađaju na daljinu.

Ostale bi mjere trebale ostati manje-više nepromijenjene jer Stožer brinu epidemiološke slike u drugim europskim zemljama, kao i novi sojevi virusa. Osim toga, isporuka cjepiva u ovoj je fazi znatno manja pa sve to uzima u obzir prilikom donošenja odluke. Detaljnije informacije očekuju se sredinom tjedna.
FOTO: PIXABAY