LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Podaci Stožera civilne zaštite RH

Stožer: Danas 715 novih slučajeva, incidencija pala ispod 300

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske danas je na konferenciji za medije iznio najnovije brojke o koronavirusu. Krunoslav Capak rekao je pritom da je incidencija pala ispod 300.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske danas je na konferenciji za medije iznio najnovije brojke o koronavirusu. Krunoslav Capak rekao je pritom da je incidencija pala ispod 300.

Danas je među 5335 testiranih zabilježeno 715 novih slučajeva zaraze, što znači da sada imamo 4653 aktivna slučaja zaraze, prema podacima Stožera civilne zaštite RH, iznesenima na konferenciji za medije. Među njima je 1855 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru njih 160.

U protekla 24 sata oporavilo se 1239 osoba, tj. njih 214 609 od veljače 2020. godine, od kada je zabilježeno 223 812 slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Od jučer su preminule 33 osobe, ukupno njih 4550. U samoizolaciji je trenutno 18 048 osoba.

Hrvatski državljani moći će u slučaju neodgodivih obveza boraviti u susjednim trećim zemljama 12 sati, rekao je ministar Božinović. Tu spadaju, primjerice, oni koji voze bolesnike jer nemaju mogućnost korištenja javnog prijevoza, studenti, oni koji odlaze u nabavku lijekova i slično. Odluku o uvjetima prelaska, koja će danas biti nadopunjena i u kojoj će biti navedeno objašnjenje tko i pod kojim uvjetima može prijeći granicu, možete pronaći na stranici Koronavirus.hr.

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak rekao je da je incidencija ispod 300. S obzirom na prethodne izjave Stožera da će se o popuštanju mjera razmišljati kada incidencija bude ispod 300 neko vrijeme, to je također komentirao ministar unutarnjih poslova Davor Božinović koji nije htio obećati ništa o popuštanju sve do pretkraj isteka trenutnih mjera, odnosno krajem siječnja.
FOTO: YOUTUBE/SCREENSHOT