LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Stožer civilne zaštite RH

Danas 2958 slučajeva koronavirusa – zatvaraju se klubovi, ograničava rad kafića i prodaja alkohola

Od jučer je zabilježeno 2958 zaraženih koronavirusom među 8321 testiranom osobom. Ministar Božinović izložio je nove, strože mjere koje su donese u svrhu sprječavanja širenja zaraze.

Od jučer je zabilježeno 2958 zaraženih koronavirusom među 8321 testiranom osobom. Ministar Božinović izložio je nove, strože mjere koje su donese u svrhu sprječavanja širenja zaraze.

Nacionalni stožer civilne zaštite danas je, 20. studenog, u 11 sati sazvao konferenciju za medije na kojoj je iznio najnovije podatke o koronavirusu, prema kojima imamo 2958 novih slučajeva u posljednja 24 sata, a ukupno 18 193 aktivna slučaja. Na bolničkom je liječenju 1992 pacijenata, od kojih je 217 na respiratoru.

Od jučer je preminulo 57 osoba prethodno pozitivnih na koronavirus, što čini ukupnu brojku od 1257 preminulih od veljače, kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj. Od jučer su se oporavile 2522 osobe, što znači da se od veljače oporavilo njih 77 387. U samoizolaciji je trenutno više od 43 tisuće osoba. U posljednja 24 sata testirana je 8321 osoba, što čini ukupni broj testiranih od 657 872 osobe.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izložio je nove mjere koje stupaju na snagu u ponoć i primjenjuju se do 15. prosinca. Ograničena su javna okupljanja na 25 osoba umjesto 50. Ograničene su svadbene svečanosti na 15 osoba te će morati završiti do 22 sata, a pogrebi su ograničeni na najviše 25 osoba. Ograničene su privatne svečanosti na 10 osoba, sportska natjecanja održavat će se i dalje samo bez gledatelja. Obustavlja se rad noćnih barova, klubova, ali i automat-klubova i kasina.

Ugostiteljski objekti smjet će raditi do 22 sata umjesto do ponoći, uz obvezu isticanja broja gostiju koji mogu istovremeno boraviti u kafiću. Najveći dopušteni broj osoba u objektu moraju istaknuti i prodavaonice, koje će također morati osigurati dodatne mjere ako se očekuje veći broj kupaca u situacijama poput velikih sniženja itd. Stožer je propisao još zabranu prodaje alkoholnih pića od 22 sata do 6 sati. Umjetničke i kulturne manifestacije, kinoprojekcije i slični događaji moći će istovremeno ugostiti onaj broj sudionika koji odgovara uputama stožera prema kojima na svaku osobu treba biti 4mprostora.
FOTO: YOUTUBE/SCREENSHOT