LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Najčešće pretraživani pojmovi

Što su Hrvati najviše googlali ove godine?

Hrvatima su ovi pojmovi bili najzanimljiviji u 2023. godini.

Hrvatima su ovi pojmovi bili najzanimljiviji u 2023. godini.

Objavljen je Googleov redovni godišnji izvještaj o najčešće pretraživanim pojmovima. Osim globalnog popisa, objavljeni su i pojedinačni popisi za države, pa tako i za Hrvatsku.

Također, osim općenitog popisa objavljeni su i popisi po različitim kategorijama kao što su sport, serije ili filmovi. Na općenitom popisu najviše se pretraživao sport. Pet od deset najviše pretraživanih pojmova u Hrvatskoj ove godine vezano je uz nogometne utakmice, a najtraženiji je bio Dinamo – AEK.
 


VEZANO: Rizz: riječ koja je osvojila generaciju z



Na drugom mjestu našao se film koji je obilježio ovo ljeto – Oppenheimer. Osim Oppenheimera, Hrvati su često googlali Aleksandru Prijović, pjevačicu koja je rasprodala pet koncerata u zagrebačkoj Areni. Nakon Aleksandre slijede dvije utakmice hrvatske nogometne reprezentacije, i to s Nizozemskom i Španjolskom, a na šestom mjestu nalazi se Izrael. Na sedmom mjestu našla se Tina Turner, koju slijede još dvije utakmice Hrvatske, i to s Turskom i Walesom. Deseti najčešće pretraživani pojam u Hrvatskoj ove godine zamjena je kuna za eure, prenosi Zimo.
 

Što su još Hrvati pretraživali?


Najčešće su pretraživane TV serije u Hrvatskoj: Južni vetar: Na granici, Zlatni kavez, The Last of Us, Wednesday, Ginny and Georgia, Izdaja, Na graniciKaleidoscope, San snova i Snaga obitelji.

Kada je riječ o sportskim događanjima, najčešće su pretraživane utakmice: Dinamo – AEK, Hrvatska – Nizozemska, Hrvatska – Španjolska, Hrvatska – Turska, Hrvatska – Wales, Hrvatska – Latvija, Hajduk – PAOK, Dinamo – Sparta, Hrvatska – Armenija, Hajduk – Rijeka.

Najčešće pretraživani filmovi u Hrvatskoj ove godine su: Oppenheimer, Barbie, Sound of Freedom, Avatar, Everything Everywhere All At Once, John Wick 4, Killers of the flower moon, Babylon, Meg 2 i Five Nights at Freddy's.
 


VEZANO: Ovo je riječ 2023. godine prema najpoznatijem rječniku



Najčešće pretraživane preminule osobe su: Tina Turner, Matthew Perry, Jasmin Stavros, Milo Hrnić, Sinéad O'Connor, Ken Block, Jasmin Telalović, Ćiro Blažević, Marko Babić i Angus Cloud.

Reality showovi koji su se najviše pretraživali su: Brak na prvu, Survivor, Zadruga, Ples sa zvijezdama i Ljubav je na selu.

Najčešće pretraživana pitanja Što je su: Što je parkour trik, Što je šelak, Što je sisulja, Što je kibuc i Što je hamas.

Na popisu najčešće pretraživanih pojmova vezanih za tehnologiju, igre i mobilne uređaje našli su se: ChatGPT, iPhone 15, Character ai, Hogwarts Legacy i Samsung Galaxy S23.

Najčešće pretraživani recepti ove godine bili su: cicvara, poke bowl, vafli, orehnjača, gulaš, gravče na tavče, sekeli gulaš s kiselim zeljem, teranino, ćevapi i bešamel umak.

FOTO: FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA