LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Vrijeme posvećeno osobnom rastu

SSMH pokreće ciklus besplatnih online edukacija

Do 5. travnja zaprimaju se prijave za online edukaciju u najvećoj mjeri posvećenoj ljudskim pravima. Ona je ujedno i prvi korak u pridruživanju Svjetskom savezu mladih.

Do 5. travnja zaprimaju se prijave za online edukaciju u najvećoj mjeri posvećenoj ljudskim pravima. Ona je ujedno i prvi korak u pridruživanju Svjetskom savezu mladih.

Otvorene su prijave za online edukaciju Mladi za dostojanstvo i ljudska prava koju organizira Svjetski savez mladih Hrvatska. U neizvjesnim tjednima koji slijede zbog pandemije COVID-19 ova organizacija omogućuje mladima od 18 do 30 godina diljem Hrvatske besplatno sudjelovanje na ciklusu edukacija kako bi vrijeme ispunili što kvalitetnije i pripomogli osobnom rastu.

 

Navedena edukacija ujedno je prvi korak u pridruživanju Svjetskom savezu mladih. Za sudjelovanje je potrebno prijaviti se preko obrasca na poveznici do 5. travnja 2020.

 

– Mladi će imati priliku čitati tekstove Viktora Frankla, C. S. Lewisa, Karola Wojtyle, Jacquesa Maritaina, Vaclava Havela, Nelsona Mandele, Mahatme Gandhija i drugih. Polaznici će uz dobivene tekstove pisati eseje i uz vodstvo mentora raspravljati u online grupama o temama kao što su: sloboda, ljudska prava i dostojanstvo, solidarnost, kultura i o brojnim drugima. Online edukacije održavat će se jednom tjedno, a ukupno će biti 7 susreta nakon kojih slijedi certifikacija i službena potvrda o sudjelovanju. – poručuju iz SSMH-a.

Dodaju i da će sudionici dobiti mogućnost boljeg razumijevanja čovjeka i njegova dostojanstva, kvalitetan uvid u svijet ljudskih prava, savladavanje elementarnog vokabulara koji se koristi u Ujedinjenim narodima. Ističu i da će imati priliku za stažiranje u New Yorku ili Bruxellesu te za sudjelovanje i organizaciju domaćih i međunarodnih konferencija.

FOTO: PIXABAY